Cate tipuri de arme de airsoft exista si care sunt caracteristicile acestora?

Autor: Ziarul Top

Cate tipuri de arme de airsoft exista si care sunt caracteristicile acestora?

Armele de airsoft sunt replici care seamana extrem de mult cu armele adevarate, motiv pentru care exista o legislatie bine definita cu privire la folosirea acestora. Un aspect important al acestei legislatii este ca astfel de arme nu trebuie expuse sau folosite in zonele publice. 

Orice tip de arma letala, folosita in conflictele armate, are o replica ce este folosita in jocurile de airsoft, de la pistoale si pusti de asalt, pana la mitraliere sau pusti pentru lunetisti. Diferite tipuri si modele de astfel de replici, dar si alte elemente utile in desfasurarea jocurilor airsoft, pot fi gasite in magazinul online Dakka.ro

Principalele tipuri de arme airsoft 

Principala clasificare a armelor de tip airsoft se face in functie de tipul de tragere al acestora, desi functiile pe care acestea le pot avea sunt numeroase. Astfel ca exista trei categorii de arme airsoft: 

Replici airsoft pe baza de arc 

Caracteristica ce defineste acesti tip de arme airsoft este faptul ca sunt simple prin constructie, armarea in cazul lor realizandu-se manual. Din aceasta categorie fac parte pistoalele, pustile de vanatoare si pustile cu luneta, acestea fiind si cele mai populare din gama lor. 

Cele mai citite articole

Datorita principiului simplu de functionare pe care il au, armele airsoft pe baza de arc sunt foarte precise, propulsand bila la o viteza foarte mare. 

Replicile AEG (Automatic Electric Gun) 

Practicantii jocurilor airsoft prefera insa replicile AEG datorita faptului ca functioneaza electric, motiv pentru care pot trage foc automat. 

Avantajele pentru care acest tip de arme airsoft este cel mai raspandit din lume sunt acumulatorul, care are o autonomie foarte mare, permitand tragerea a catorva mii de bile cu o incarcare, viteza constanta a bilelor si posibilitatea ca aceste arme sa fie imbunatatite intern. 

Replicile pe gaz (GBB – Gas Blow Back)

Acest tip de arme airsoft foloseste gazul pentru a functiona si imita perfect actiunea armelor reale. Din aceasta categorie fac parte, in general, pistoale, carora li s-au adaugat recent si pistoalele-mitraliera. 

Inainte de a-si cumpara o arma airsoft, oamenii care doresc sa practice acest sport recreativ trebuie sa analizeze bine tipurile de replici, pentru a o alege pe cea care li se potriveste.  

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE