Ce sunt pompele de stropit şi cum se folosesc ele?

Autor: Ziarul Top

Utilizarea unei pompe de stropit este foarte necesară în gospodăriile mici dar şi medii, fiind folositoare atunci când se doreşte întreţinerea şi îngrijirea adecvată a plantelor de grădină. Acest instrument ajuta la procesul de stropire ca să fie mult mai rapid, mai eficace, iar cantitatea de lichid să fie împrăştiată în mod egal, dar şi într-un timp mai scurt.  O pompă de stropit se va dovedi utilă în mai multe situaţii.

Cum se utilizează o pompă de stropit?

O pompă de stropit activată manual, poate reprezenta o investiţie excelentă pentru persoanele ce pun preţ pe îngrijirea corectă a plantelor dar şi a grădinii. Pompele manuale reprezintă o alegere foarte inspirată pentru pulverizarea fertilizatorilor dar şi a substanţelor cât şi pentru pomicultură, în viticultură, legumicultură. Aceste aparate sunt foarte folositoare în orice curte, livadă, dar şi pentru culturile de viță de vie. Pompele de stropit sunt la fel de populare ca gama de tocătoare resturi vegetale şi lemn.

 Cu o pompă de stropit manuală, pesticidele se pulverizează în mod egal peste tot, fiind ideale pentru a ţine departe bolile sau dăunătorii de tot felul ce pot ataca legumele şi plantele, pomii etc…

Cele mai diverse pompe de stropit sunt concepute din materiale cu o calitate superioară, foarte rezistente, ce le conferă acestora o durată de viaţă îndelungată cât şi o formă ergonomica în timpul lucrului.

Cum funcţionează?

La activarea acestor dispozitive, presiunea se face în mod manual prin pompare; mânerul fiind conceput ca şi un accesoriu anti-oboseală, iar greutatea mică a aparatului oferă maxim de confort persoanelor care le utilizează.

Cu pompe de stropit, se pot folosi inclusiv insecticide, se pot face cu succes operaţiuni de deratizare în spaţii publice, dezinsecţie dar şi dezinfectare pentru a evita o epidemie. De asemenea, pompele de stropit sunt bune atât pentru livezile cu pomi fructiferi, cât şi la viţa de vie.

Pompele de stropit sunt folositoare în orice gospodărie şi sunt de asemenea foarte silenţioase; se bucura de o autonomie ridicată, sunt uşor de folosit şi foarte simplu de umplut cu lichidele necesare şi uşor de întreţinut. De asemenea, acoperă un spaţiu larg de utilizare în timpul pompării cu soluţie.

Cât costă?

Modelele de pompe de stropit nu sunt deloc scumpe, binenteles dacă se alege modelul clasic. Unele modele de top, pot diferi ca preţ. Preţul este de regulă oferit atât de marca cât şi de capacitatea aparatului propriu zis.

Avantaje pompe de stropit

Pompele de stropit sunt însoţite de numeroase avantaje, cele mai importante dintre ele fiind:

–   Posibilitatea de a stropi eficient grădină, fără a se depune efort;

–   Posibilitatea de a uda cu economie de substanță;

–   Atingerea zonelor mai greu accesibile în care doar pompa poate ajunge;

–   Pulverizarea eficientă şi constantă pe toată suprafaţa;

–   Diminuarea costurilor pentru substanţele folosite la stropit;

–   Diminuarea timpului necesar stropirii. 

De unde se pot cumpăra?

Aceste instrumente de grădinărit pot fi găsite în aproape orice magazin ce comercializează produse pentru întreţinerea plantelor.

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!