Cele mai folosite utilaje agricole: tipuri, utilizări și importanță

Autor: Ziarul Top

Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc utilaje și echipamente agricole pentru a-și îmbunătăți productivitatea. Sigur că nu putem compara utilizarea sapei cu cea a tractorului, pentru că ambele au importanța lor, dar trebuie să fim conștienți că un bun fermier trebuie să desfășoare activități precum plantatul, culesul sau semănatul la momentul potrivit cu echipamente performante.

Agricultura are nevoie de numeroase utilaje agricole pentru a fi utilizate în diferitele etape ale operațiunilor agricole.

Importanța utilizării utilajelor agricole

Realizarea operațiunilor agricole adecvate folosind utilajele agricole potrivite nu numai că economisește timp pentru un fermier, ci și  ajută la creșterea rentabilității și eficienței unei culturi.

Avantajul utilizării echipamentelor constă în maximizarea proceselor agricole utilizând resurse minime. Spre exemplu, chiar și la o viteză minimă, mașinile agricole au capacitatea de a lucra mult mai repede. În plus, aceste mașini sunt, de asemenea, actualizate și reproiectate cu tehnologiile moderne pentru a le face mult mai performante. Aceste îmbunătățiri asigură economisirea de combustibili, timp și resurse financiare.

În rândurile următoare veți găsi informații utile despre principalele utilaje ce sunt utilizate în agricultură.

Plug

Cele mai citite articole

Există mai multe tipuri de pluguri, cum ar fi plugul cu sistem de ajustare cu paralelogram sau plugul reversibil, însă principala calitate a acestora este că ele reprezintă un instrument de prelucrare a solului înaintea însămânțării. Plugul ajută la aerisirea solului și îngroparea buruienilor sau a plantelor dăunătoare culturii. Practic, plugul este cel mai important instrument folosit în agricultură și a fost inițial modernizat în 1838 de către un american pe nume John Deere.

Hedere

Un heder este accesoriul care se atașează în fața sau spatele unei combine agricole pentru a tăia și a arunca culturile de pe câmp direct în combină. Hederele se regăsesc în mai multe forme și dimensiuni. În prezent, cele mai eficiente și sigure soluții pentru recoltare sunt cunoscutele headere Olimac Drago. Olimac este unicul producător de hedere din lume, ce își produce transmisiile în propria fabrică. Acestea se remarcă prin nivelul ridicat de precizie în timpul funcționării, asigurând o productivitate ridicată pe câmp.

Rotavator

Un rotavator sau cultivatorul cu axă orizontală este folosit la săpat pământul, în același scop pentru a prelucra și a pregăti solul pentru plantare. Utilizat ca accesoriu pentru tractor, rotavatorul rupe stratul superior al solului.

Prevăzut cu diverse tipuri de cuțite acest echipament se poate adapta în funcție de caracteristicile solului: sol pietros, sol foarte uscat etc. Grație caracteristicilor sale, un cultivator cu axă orizontală pregătește excelent patul germinativ, asigurând:

  • un semănat rapid;
  • o nivelare uniformă;
  • o germinare omogenă.

Combina agricolă

Combina agricolă este un utilaj de dimensiuni mari, fiind utilizat în sezonul de recoltare. Acest utilaj este cunoscut pentru versatilitatea sa, fiind folosit pentru mai multe operațiuni. În privința productivității, combina agricolă contribuie la o derulare mult mai eficientă a muncii în câmp.

Dacă sunteți în căutarea unor echipamente agricole de calitate, compania Dicor Land vă poate oferi cele mai bune soluții pentru afacerea dvs. Produsele de înaltă calitate, rapiditatea în ofertare și livrare, dar și consilierea gratuită pe care o oferă clienților printr-un personal tânăr, dinamic și profesionist, au făcut din compania Dicor Land unul dintre cei mai importanți parteneri pentru fermierii care își doresc o soluție aplicată pentru dezvoltarea afacerii lor.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE