Cum pot adultii sa-si imbunatateasca si sa-si protejeze structura dentara?

Autor: Ziarul Top

Cum pot adultii sa-si imbunatateasca si sa-si protejeze structura dentara?

Sanatatea structurii dentare este esentiala atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor, pentru ca nimic nu se compara cu intensitatea durerilor de dinti experimentata din cauza unei carii sau a unei afectiuni gingivale. Un alt factor care influenteaza dintii consta chiar in pozitia pe care o au in structura osoasa. De exemplu, daca au o pozitie corecta, riscul de formare a cariilor va fi diminuat considerabil.

Pacientii adulti care isi doresc sa se bucure de o structura dentara dreapta si sanatoasa, pot lua in considerare aplicarea unui aparat ortodontic, in functie si de recomandarile oferite de medicul dentist.

3 beneficii ale aparatului ortodontic pentru adulti

1. Evitarea formarii cariilor si a afectiunilor gingivale

Cariile si afectiunile dentare au tendinta de a se forma mai mult in zonele in care procesul de curatare si de intretinere nu este efectuat in parametri optimi. Din cauza dintilor strambi, este posibil ca pacientul sa nu aiba posibilitatea de a-si curata in intregime toate zonele care fac parte din cadrul structurii dentare.

2. Dictia este imbunatatita semnificativ

Cele mai citite articole

Orice neregula din cadrul structurii dentare poate sa afecteze dictia, mai ales daca dintii nu sunt perfect pozitionati si aliniati in cadrul radacinii. In cazul in care dintii sunt pozitionati cu mult spre interiorul gurii sau spre exterior, exista riscul dezvoltarii unor probleme de vorbire, care nu pot fi eliminate oricat de multe exercitii de dictie s-ar practica.

3. Elimina toate obiceiurile nepotrivite

Tendinta de a musca diverse obiecte, precum instrumentele de scris, provine, in principiu, din cauza disconfortului resimtit la nivelul dintilor aliniati incorect. Cu ajutorul aparatului ortodontic, astfel de obiceiuri vor fi eliminate cu timpul, datorita faptului ca nicio senzatie de disconfort nu se va mai simti la nivelul structurii dentare.

Prin urmare, adultii care isi doresc sa se bucure de o dantura sanatoasa, puternica si pozitionata corect in radacina, pot lua in considerare oricand aplicarea aparatului ortodontic. Acesta poate fi folosit cu incredere la orice varsta, in orice context, dupa ce, bineinteles, medicul dentist a oferit o analiza amanuntita asupra structurii dentare.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE