Cum să îți creezi camera ideală de gaming la tine acasă

Autor: Ziarul Top

Jocurile sunt o modalitate excelentă de a te distra, de a te relaxa și de a lucra la coordonarea ochi-mâini. Indiferent dacă ești nou în acest univers sau te consideri deja experimentat, este important să ai o configurație potrivită pentru camera de joc, dacă intenționezi să joci o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, dacă ai o sală de joc adecvată, acest lucru poate duce treptat la o carieră în e-sports. De la echipamentul potrivit, la tehnologia și accesoriile esențiale, există anumite lucruri de care ai nevoie dacă îți dorești să ai camera de joc supremă la tine acasă.

Ai grijă în primul rând de spate, alegând scaunul de joc potrivit. Acesta trebuie să integreze anumite caracteristici, iar prima ar fi suportul pentru spate. Astfel îți vei putea menține coloana vertebrală aliniată și corpul în poziția corectă. Caută scaune care includ suport lombar și un design reglabil, astfel încât să poți schimba unghiul spatelui după cum este necesar. Brațele reglabile îți vor oferi mai mult control asupra poziționării brațelor și mâinilor. Acestea pot fi deplasate în sus, în jos, înainte și înapoi, pentru un sprijin optim. Dacă scaunul e și ergonomic, îți va oferi suportul de care ai nevoie pentru a menține confortul. Caracteristicile care definesc ergonomia sunt tetiera și posibilitatea de a regla înălțimea. Scaunul pe care îl folosești ar trebui să îți ofere o combinație de sprijin, confort și postură îmbunătățită.

Jucătorii experimentați folosesc un set de căști pentru o experiență mai captivantă. Acesta este util dacă îți dorești un sunet de înaltă calitate pentru a asculta sau vorbi în timp ce joci folosind ambele mâini. A te alătura sesiunilor live este ca și cum ai juca într-o locație reală, ca și cum ai roti o roată sau ai amesteca un set de cărți de joc, fiind înconjurat de oameni. Un set de căști fără fir facilitează deplasarea prin cameră sau efectuarea altor sarcini, fără a fi nevoie să îl îndepărtezi. Căștile tradiționale se atașează la computer printr-un USB, ceea ce înseamnă că va trebui să le deconectezi atunci când te îndepărtezi de consolă. De asemenea, când îți achiziționezi un astfel de accesoriu, verifică și compatibilitatea. Anumite tipuri de căști pot fi compatibile numai cu anumite console. Verifică ambalajul setului sau caută-l online pentru a te asigura că acesta va funcționa cu consola sau computerul tău.

Foto

Pe lângă scaun și setul de căști, este necesar să îți îndrepți atenția și către biroul potrivit. Iată câteva indicații pentru a te ajuta să îl găsești pe cel perfect.

Cele mai citite articole

La fel ca alte piese de mobilier, el trebuie să se potrivească frumos în cameră. Așadar, poate fi înalt sau lung. Decizi care opțiune ți se potrivește în funcție de tipul de consolă și de obiceiurile tale de joc. Un birou înalt oferă spațiu de stocare vertical, în timp ce un birou mai lat îți lasă mai mult spațiu pentru coate, pentru o tastatură mai mare sau mouse pad. Fă niște măsurători înainte de a investi într-un astfel de obiect și, ca sfat extra, ia în considerare un birou care are dulapuri încorporate, astfel încât să poți depozita jocurile, accesoriile și alte articole, protejându-le de praf.

Desigur, nicio configurare a spațiului nu este completă fără un mouse, un mouse pad și o tastatură. Un mouse special creat pentru gaming are un timp de reacție mai rapid decât un mouse standard. Caută un mouse de joc cu nivelul DPI (puncte per inch) potrivit, în funcție de utilizarea mișcărilor rapide sau „normale” ale mâinilor. Acesta ar trebui să fie confortabil, cu o aderență bună, care să îți permită să îți menții mâna și încheietura mâinii stabile. Un mouse cu trackball este o alegere populară printre jucătorii pasionați, datorită flexibilității și ușurinței de utilizare.

Asigură-te totodată că mouse pad-ul include suport moale și confortabil pentru încheietura mâinii, pentru a preveni durerea sau sindromul de tunel carpian. În ceea ce privește tastatura, oprește-te la una din plastic ABS durabil, astfel încât să reziste în timp și să nu se zgârie. Iluminarea din spate este standard pe majoritatea tastaturilor de jocuri, care au, de asemenea, o varietate de culori și modele pentru a face jocul mai interactiv.

Jocurile de astăzi sunt foarte diferite de cele dinainte de anii 2000. Dacă ești un „gamer zilnic”, amenajarea camerei de jocuri din propria ta casă îmbunătățește întreaga experiență.

Foto

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE