4 tendințe în designul exterior

Autor: Ziarul Top

În ultimul an și jumătate, oamenii au petrecut atât de mult timp acasă încât cu siguranță le-au venit zeci de idei de a moderniza locuința. Dacă vreți să descoperiți câteva din tendințele în materie de locuințe, vă venim în ajutor cu câteva sugestii pe care le puteți oricând adapta la nevoile dvs. apelând la un birou proiectare

Exterioare în contraste puternice

Până acum s-au purtat casele într-o singură culoare la exterior. Acum, proprietarii își asumă riscul de a apela la mai mult de o culoare și o textură pentru aspectul caselor lor.

Cu niște culori puternice și diferite stiluri de pereți exteriori, proprietarii de case devin acum mai creativi și mizează pe un aspect unic, modern.  Până acum, nuanțele de alb au fost populare multă vreme, mai ales la exterior. Acum, vom vedea o schimbare în aducerea unor combinații contrastante între mai multe culori, folosite până acum mai mult în interiorul locuințelor. Gândiți-vă chiar la un contrast puternic între două tonuri.

O astfel de tendință de contrast puternic capătă mai multe forme – de la pereți exteriori negri sau bleumarin cu accente albe sau chiar o casă albă cu secțiuni vopsite în negru pentru un aspect extrem. 

Mult lemn

Brad, pin, molid, chiparos, cedru – lemnul devine o parte importantă a exteriorului casei, fie sub forma unui mic accent, fie ca un perete întreg. Această tendință nu numai că oferă o frumusețe aparte, dar lemnul este rezistent, destul de simplu de instalat și poate fi colorat, vopsit și finisat în orice fel doriți, plus ușor de revopsit mai târziu.

Câteva modalități bune de a folosi lemnul la pereții exteriori este să îl utilizați la realizarea brâului casei, verandelor, prispelor sau doar pe un perete de accent în jurul ușii din față. În loc să vopsiți sau să reparați întreg peretele exterior, puteți îmbrăca pur și simplu cu niște lemn superb colorat o porțiune mai mică a casei.

Instalarea pe verticală a bucăților de lemn va face locuința dvs. să pară mai înaltă din exterior și îi conferă o senzație mai deschisă.

Nu uitați să luați în calcul, dacă locuința dvs. o impune, o autorizatie ISU, adică o autorizare securitate la incendiu.

Funcțional și practic

Nu este vorba doar de culoarea și designul exteriorului, ci și de formă și funcție. După 2020, proprietarii au început să investească tot mai mult în casele lor.

Ei creează spații practice pentru nevoile familiei și pentru stilul lor de viață. De exemplu, mulți au avut ambiția de a realiza acasă un teren de sport acoperit. Asta a dus la reproiectarea locuinței. S-a mizat pe materiale care să nu fie extrem de scumpe, să se poată încadra într-un buget decent și care să fie suficient de durabile pentru a rezista testului timpului.

Elemente deosebite de iluminat exterior 

Toți petrecem o grămadă de timp pentru a găsi corpurile de iluminat perfecte în interiorul caselor noastre, dar cum rămâne cu iluminatul exterior? Dacă vă dați interesul să îmbunătățiți exteriorul casei dvs., dar nu vă alocați timp pentru a realiza un iluminat uimitor, atunci greșiți.

Tendințele în materie de iluminat exterior implică temporizatoare sau chiar senzori de mișcare, aplicați la niște corpuri de iluminat cu un design modern și o lumină nu foarte puternică.

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!