Donald și Melania Trump, vizita surpriză la soldații din Irak cu ocazia Crăciunului

Autor: Ziarul Top

La câteva zile după anunțarea retragerii trupelor din Siria, cuplul prezidențial face prima vizită într-o zonă de conflict după aproape doi ani de la preluarea mandatului.

La bordul avionului prezidenţial Air Force One care a aterizat la baza aeriană Al Asad din vestul capitalei Bagdad după un zbor de noapte de la Washington, s-au aflat Donald și Melania Trump însoțiți de un mic de grup de consilieri şi agenţi ai Secret Service, precum şi de câţiva reporteri

Donald Trump a stat în Irak trei ore, după care urmează să meargă în Germania pentru a efectua o vizită la trupele staționate la baza militară Ramstein.

Președintele american a primit critici din rândul armatei americane pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane şi mai ales după ce, luna trecută, în Franţa, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial.

Cele mai citite articole

Trump a anunțat că nu intenţionează să retragă trupele din Irak şi că această ţară ar putea fi folosită ca bază militară „în cazul în care vom dori să facem ceva în Siria”.

La întoarcerea din Irak, preşedintele Statelor Unite va efectua o vizită trupelor americane aflate baza aeriană Ramstein din Germania.


Citește și: Cum arată masa de Crăciun la vegetarieni. Monica Davidescu: „Avem curcan și porc pentru musafiri!’


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE