Efectuarea testelor covid-19

Autor: Ziarul Top

A fost publicată o prezentare generală a testării pentru SARS-CoV-2 virusul care cauzează COVID-19 și a furnizat considerații intermediare pentru testarea la nivelul întregii țări. Acest document este destinat să ajute departamentele de sănătate publică și furnizorii de asistență medicală să se pregătească pentru testarea virală pe scară largă în unități după expunerea cunoscută sau suspectată la SARS-CoV-2 sau atunci când există o transmitere moderată până la substanțială în comunitate, pe baza îndrumărilor pentru setări specifice.

Consumabile necesare pentru efectuarea unui test covid pcr

Echipament de protecție personală (EIP): aparat respirator N95 echivalent sau de nivel superior (sau mască facială în cazul în care aparatele respiratorii nu sunt disponibile), măști de față, mănuși, halate, protecție pentru ochi (ochelari de protecție sau scuturi de unică folosință care acoperă fața și părțile laterale ale feței) și bariere fizice (de exemplu, plexiglas).

Învelitori pentru față din pânză sau măști pentru persoanele supuse testării

Igienizare și igienă: materiale de curățare și dezinfectare; saci și cutii de gunoi pentru deșeuri biologice (roșii); pungi și cutii de gunoi obișnuite; dozatoare fără atingere cu dezinfectant pentru mâini; 1 stație de spălat mâinile cu apă potabilă, săpun și prosoape de hârtie;

Termometre: termometre digitale fără contact și baterii suplimentare.

Note:

1. Frecare manuală pe bază de alcool cu ​​60% -95% alcool.

2. Folosiți articole din materiale care pot fi curățate între persoane.

3. În mod ideal, preimprimat cu spațiu pentru dată, nume, data nașterii, numărul de identificare și tipul specimenului.

Cele mai citite articole

4. Software-ul de urmărire a contactelor utilizat de autoritatea de sănătate publică sau foaia de calcul cu câmpuri pentru informații demografice, locația și data testării și rezultatele.

Planificare:

Coordonează planificarea între furnizorii de asistență medicală, departamentul local de sănătate și laboratorul care va efectua testarea.

Adaptați toate planurile la tipul de specimen colectat:

1. Unele teste sunt teste la punctul de îngrijire, ceea ce înseamnă că rezultatele pot fi disponibile la locul de testare în mai puțin de o oră. Alte teste trebuie trimise unui laborator pentru a le analiza, proces care poate dura 1-2 zile odată primite de laborator.

2. Dacă este relevant, discutați cu laboratorul primitor cerințele pentru aprovizionarea, depozitarea și transportul probelor.

3. În cazul în care testarea nu este urgentă, discutați considerațiile în ce zi se va efectua recoltarea eșantionului, deoarece de obicei laboratoarele preferă să nu primească eșantioane aproape de sfârșitul săptămânii.

4. Elaborați un plan pentru personal și instruirea echipelor de interviu și testare.

COVID-19 Testarea accesului

Numărul și tipurile de teste disponibile variază foarte mult în funcție de regiunea geografică și de unitatea medicală. Dacă un pacient este suspectat că are COVID-19 și testele nu sunt disponibile, clinicienii ar trebui să colaboreze cu birourile de sănătate publică locale și de stat pentru a stabili unde și cum pacienții pot accesa testele coronavirusului în comunitate.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE