Garduri creative și originale pentru grădină: 3 idei neobișnuite

Autor: Ziarul Top

Vrei să îți transformi grădina într-un spațiu unic și plin de personalitate? Descoperă cum poți îmbina pasiunea pentru natură cu designul creativ și inovator pentru a obține o curte cu adevărat spectaculoasă. Ți-am pregătit trei idei neobișnuite, care îți pot servi ca sursă de inspirație. Află care sunt acestea în cele ce urmează!

1. Gard cu plante cățărătoare

Dacă vrei să accentuezi frumusețea naturală a grădinii tale în timpul sezonului cald, un gard viu poate fi varianta perfectă. Pentru ca grădina ta să fie unică și creativă, evită plantarea gardurilor vii clasice și îndreaptă-te mai degrabă către variantele de dimensiuni medii sau mici pe care le poți folosi pentru delimitarea zonei cu flori sau a terasei.

Alege un gărduleț de grădină care va funcționa ca suport și plantează flori cățărătoare în jurul acestuia. Un gard din plastic poate fi ușor de instalat și de întreținut, iar dacă alegi un material de calitate, acesta va rezista cu succes la condițiile meteo. Poți opta la fel de bine și pentru un gard din metal sau bambus.

Pentru a fixa gardul în pământ, alege variante practice, care se înfig direct în sol. Asigură-te că plantele cățărătoare pe care le-ai ales sunt potrivite pentru dimensiunea gardului și ține cont de perioada de înflorire, culoarea florilor și condițiile de creștere specifice fiecărei plante. Iedera, caprifoiul și clematisul sunt variante avantajoase.

2. Gard din sticle reciclate

Dacă ești în căutarea unor idei de design ecologice și interesante, încearcă să creezi un gard din sticle reciclate. Astfel, nu doar ca vei contribui la reducerea deșeurilor și a poluării cu sticlă, dar vei obține un design estetic și original la un cost redus.

Înainte de a începe construcția, alege sticlele potrivite, de preferat de dimensiuni, forme și culori similare. Poți folosi sticle colorate, precum cele de vin, pentru a crea modele interesante. Îndreaptă-te pe cât posibil către variante din sticlă mai groasă care vor rezista cu succes la condițiile meteo din exterior.

Curăță și pregătește fiecare sticlă, îndepărtează etichetele și spală atât interiorul cât și exteriorul acestora cu apă și săpun. Verifică fiecare sticlă cu atenție și asigură-te că niciuna nu este spartă și nu prezintă fisuri. O metodă simplă pentru a construi un gard mic și stabil este să îngropi sticlele direct în pământ, cu gura în jos. O altă variantă ar fi să le prinzi pe un cadru de lemn sau metal, folosind sfoară sau sârmă, în cazul în care îți dorești un design mai complex.

Pentru ca rezultatul să fie cu adevărat original și personalizat, adaugă diverse elemente decorative, precum pietre sau scoici. De asemenea, le poți vopsi în nuanțe vibrante sau poți adăuga lămpi solare pentru un plus de farmec.

3. Gard din paleți sau scânduri de diverse dimensiuni

Pentru a crea un astfel de design, alege scânduri sau paleți de lemn în stare bună, de preferat fără noduri sau crăpături, și asigură-te că toate elementele sunt tratate pentru a rezista la intemperii. Apoi, curăță și șlefuiește scândurile sau paleții pentru a îndepărta eventualele așchii sau denivelări și pentru a crea o suprafață netedă pentru vopseaua sau lacul de protecție. Poți folosi o perie și hârtie abrazivă sau o mașină de șlefuit.

Apoi, așază elementele pe marginea zonei unde dorești să construiești gardul și fixează-le între ele folosind șuruburi sau cuie pentru a asigura stabilitatea și rezistența structurii. Măsoară și așază lemnele sau paleții la o distanță potrivită pentru a crea un design uniform.

După ce ai construit gardul, poți să începi să-l decorezi. Vopsește-l în culori vii și atractive pentru a conferi un aspect plăcut și a proteja lemnul de umezeală și dăunători. Poți să adaugi diverse elemente decorative, cum ar fi plăcuțe cu numere sau litere, obiecte de ceramică, oglinzi sau lumini solare.

Folosește aceste idei ca sursă de inspirație și transformă-ți spațiul exterior într-un loc plin de personalitate! Fie că optezi pentru un gard decorat cu plante cățărătoare sau unul construit din sticle reciclate sau din paleți de lemn, curtea ta va deveni, cu siguranță captivantă și plăcută, atât pentru tine cât și pentru cei dragi sau pentru invitați!

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!