Ghete de damă bune se pot cumpăra la reduceri, de Black Friday!

Autor: Vornisa Diana

Ghete de damă bune se pot cumpăra la reduceri, de Black Friday!

E destul de dificil acum să alegi din noianul de oferte o bună pereche de ghete dama de iarnă. Deși avem la îndemână internetul, sunt o mulțime de criterii de care trebuie ca să ții seama pentru a selecta acele încălțări ideale pe timp răcoros în care picioarele să se simtă confortabil. Ele trebuie ca să nu lase nici frigul și nici umezeala ca să ajungă la piele și să aibă și o talpă performantă care să atenueze șocurile, să adere bine pe zăpadă, să nu fie foarte grele, iar flexibilitatea lor să fie excelentă.

Evident, dacă vrei niște ghete de damă pentru oraș, pe care le vei încălța fără intenția de a merge mult pe jos, e suficient ca să alegi unele din colecțiile momentului pentru a fi în trend.

Însă, dacă vrei ca să hălăduiești pe coclauri, drumețind chiar și pe vreme rea, lucrurile se schimbă radical.

Trebuie să stabilești din start la ce le vei utiliza cu prioritate, în ce călătorii le vei încălța. Una este să iei Bucureștiul la pas, alta să mergi printr-o pădure pe un drum forestier și cu totul altceva pe un traseu montan (unul deschis iarna, desigur!).

Evident că oricine își dorește o pereche de ghete cât mai performantă, dar limitările impuse de bugetul disponibil ne aduc cu picioarele pe pământ.

Cele mai citite articole

Gama de prețuri pentru acest tip de încălțăminte este destul de mare, în raport de model, brand, perioada în care faci achiziția, locul de unde le cumperi (magazin fizic sau online).

Din fericire, în aceste săptămâni, poți profita din plin de perioada reducerilor de Black Friday (care la noi, în România, s-a extins mai nou la aproape o lună!). Iar dacă alegi ca să comanzi ghetele dorite de pe un site al unei firme de profil (chiar dacă este una de notorietate), economiile pe care le vei face din punct de vedere bănesc vor fi substanțiale, fără însă a fi necesar ca să faci rabat și la calitate.

Una dintre cele mai economice mărci de ghete de munte și alpinism cu este Quechua. Marca face parte din rețeaua Decathlon (hipermarketuri franceze de produse pentru activități sportive și în aer liber), brand care oferă pasionaților o gamă largă de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sport.

Dacă vei urmări recenziile acelora ce le-au folosit, o să vezi că ele sunt în mare proporție favorabile, deci, pentru cine are un buget redus, o pereche de ghete damă de iarnă de la ei reprezintă opțiunea perfectă.

În plus, Decathlon are și magazine fizice, de aceea poți chiar să le încerci direct înainte de cumpărare, dacă locuiești într-un oraș unde firma amintită este prezentă.

În orice caz, chiar dacă ai achiziționat ghetele dorite și îți plac foarte mult, fă-le rodajul în jurul casei, cartierului, mergând pe jos prin parc etc. Ia-le indiferent că e soare, ploaie, burniță sau a început să ningă. Testarea trebuie să fie completă, în diverse ipostaze ale vremii.

De-abia apoi încălță-le în drumeții, deoarece este foarte riscant să pleci la drum, mai ales într-un anotimp cu vreme nefavorabilă, fără o încălțăminte potrivită și deja încercată în condiții un pic mai ușoare. O pereche de ghete pe care să o cunoști și… să te cunoască!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE