IMPORTANȚA FLIPCHART-URILOR ÎN PREZENTĂRI

Autor: Ziarul Top

În timp ce toată lumea pare să fie interesată să creeze prezentări de înaltă tehnologie generate de computer, flipchart-ul continuă să fie cel mai eficient suport de prezentare dintre toate. Nu trebuie să presupunem că investirea multor bani în echipamente şi echipamente vizuale de înaltă tehnologie vă va „face” prezentarea. Cele mai bune imagini au fost şi sunt în continuare cele mai simple. Amintiţi-vă, scopul utilizării mijloacelor de vizualizare este de a vă îmbunătăţi prezentarea.

Avantaje

Există mai multe avantaje ale utilizării unui flipchart. Iată doar câteva:

  1. Flipchart-urile nu au nevoie de energie electrică – Nu trebuie să vă faceţi griji dacă becul se va arde
  2. Diagramele rotative sunt economice – nu necesită utilizarea de filme sau imprimante speciale pentru a le produce.
  3. Culorile pot fi adăugate foarte uşor
  4. Flip chart-urile permit spontaneitatea – Orice modificare din ultimul moment poate fi făcută cu uşurinţă

În lumea actuală a calculatoarelor de înaltă tehnologie, a software-ului elegant şi a reclamelor sofisticate, multe persoane care urmează să susțină o prezentare consideră că trebuie să creeze o prezentare care să demonstreze capacitatea lor de a folosi computerele şi cele mai noi resurse media digitale. Deşi software-ul disponibil astăzi dă tuturor posibilitatea de a crea diapozitive in culori atrăgătoare și prezentări atractive și interesante, găsim adesea că imaginile devin prezentarea şi nu difuzorul. Ceea ce înseamnă că mijloacele vizuale au o importanță aparte.

Cele mai citite articole

Chiar dacă flipchart-urile au o tehnologie redusă, sunt fiabile şi nu necesită nicio abilitate specială pentru a le folosi, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să le utilizaţi eficient:

Asiguraţi-vă că diagramele pe care le utilizaţi se vor potrivi cu suportul pentru diagrame pe care îl veţi folosi. Unele au găuri distanţate în partea de sus. Blocurile pentru flipchart sunt vândute în mod obişnuit în pachete de câte două. Utilizarea modelului cu linii de grila va face muncă mai uşoară pentru a desena linii drepte şi va menţine textul aliniat. De asemenea, asiguraţi-vă că modelul are perforaţii în partea de sus pentru a permite îndepărtarea mai uşoară a foilor.

Cum ne ajută un flipchart ?

Pentru a-i ajuta pe cursanți să înțeleagă într-adevăr un concept, luați în considerare încorporarea desenelor în prezentările dvs. pentru a reprezenta vizual diferitele teorii, subiecte, în așa fel încât prezentarea dumneavoastră să fie cât mai clară și foarte bine explicată pentru toată lumea. Folosirea facilităților vizuale și a diagramei predefinite nu numai că ajută la atragerea cursanților (ca să spunem așa), ci le este mai ușor să-și amintească conceptele pe care tocmai le-au învățat. Imaginile simple și cuvintele despre subiect oferă o modalitate ușoară pentru oameni de a lega conceptul de imagine.

Flipchat-urile se pot utiliza cu succes chiar și in cadrul unei companii unde angajații au un contract de tip telemuncă, sunt nevoiți să lucreze de acasă, iar prezentările se pot face astfel cu usurință.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE