Importanta licentierii softurilor detinute

Autor: Vornisa Diana

Importanta licentierii softurilor detinute

Produsele software cu plata au nevoie de o licenta pentru a fi activate. Licenta este un instrument legal care permite consumatorilor sa foloseasca si sa redistribuie un software.

Licentierea unui soft se face in momentul instalarii, cand se activeaza cu o licenta oferita de producator sau preinstalata. Licentele pot fi de mai multe tipuri, cel mai cunoscut e EULA, care implica existenta unui contract intre cel care ofera licenta si cumparator, dar putem avea si licentiere sub forma de subscriptie, pentru softurile din Cloud, care presupune plati lunare de abonamente pentru licenta respectiva.

Un tip aparte de licentiere este cea rezultata in urma procesului de „white labbeling”, un produs creat de o companie este rebranduit de o alta companie, deci produsul apartine companiei care l-a realizat. De ce e asa de importanta sa avem o licenta office 365 sau pentru alt produs?

Cele mai citite articole

Pentru ca licenta inseamna si un venit adus firmei care s-a ocupat de realizarea si dezvoltarea produsului, recompensezi firma pentru ca ti-a pus la dispozitie un produs de calitate. O licenta office 365 este importanta si pentru legalitatea folosirii softului, mai ales in companii.

La controale de rutina se pot primi amezi daca nu exista licente valide cumparate pentru softul detinut. Licentele sunt importante si pentru ca permit folosirea in conditii optime a softurilor, nu exista riscul unei securitati scazute si nu e nevoie sa utilizam n instrumente pentru activarea unor versiuni piratate.

Licentierea tine departe si pirateria, odata cumparata o licenta putem sa o folosim pentru activarea mai multor copii si nu mai avem nevoie de soft piratat.

Licentele se pot cumpara separat sau sunt incluse in pachetele software comandate, nu costa foarte mult, sunt si reduceri periodice aplicate, ele asigura si actualizari de soft permanente primite fara probleme si functionalitati noi gata sa fie testate de fiecare data cand folositi produsele licentiate.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE