Manchester City aleargă după noi recorduri. Argumentele trupei lui Pep Guardiola

Autor: Ziarul Top

Cine o poate opri pe Manchester City? Aceasta este întrebarea aflată pe buzele tuturor fanilor din Premier League, înaintea unui sezon în care oamenii lui Pep Guardiola se pregătesc să își treacă definitiv numele în cărțile de istorie a fotbalului britanic. 

În precedentul sezon fotbalistic, City a reușit să câștige cele mai importante trei competiții în care a fost angrenată: Premier League, UEFA Champions League și FA Cup. “Tripla“ istorică le-a permis “cetățenilor“ să egaleze un record pe care îl stabilise Manchester United în sezonul 1998-1999.

Ce recorduri poate doborî Manchester City în 2024

Problema adversarilor lui Manchester City este faptul că echipa de pe Etihad Stadium nu dă semne că ar vrea să se oprească din câștigat trofee, iar noul sezon le oferă oamenilor lui Guardiola posibilitatea să mai pună mâna pe câteva cupe. Deși au ratat startul, fiind învinși de Arsenal în Community Shield, după 1-1 în 90 de minute și 4-1 la loviturile de departajare, “cetățenii“ au ochii ațintiți asupra acelorași trei cupe cucerite în 2023. În plus, ei și-ar dori să câștige și Carabao Cup, așa cum este numită Cupa Ligii Angliei.

Așadar, există multe scenarii în care City poate să doboare câteva recorduri incredibile, în noua stagiune fotbalistică. Primul și cel mai important este cel în care echipa lui Guardiola cucerește o nouă “triplă“ formată din trofeele Premier League, Champions League și FA Cup. Dacă se întâmplă acest lucru, City devine primul club din istoria fotbalului din Anglia care izbutește două astfel de reușite consecutive. 

Cele mai citite articole

O altă variantă în care City poate să rupă barierele este cucerirea tuturor celor patru trofee puse în joc în acest sezon. Pe lângă cele trei menționate anterior, ei ar putea încerca și cucerirea Carabao Cup. Această performanță ar fi tot unică în istoria fotbalului britanic. Mai mult decât atât, chiar dacă ar câștiga doar Premier League, City ar reuși să ajungă la patru titluri consecutive, lucru pe care nimeni nu l-a reușit în Anglia, de la înființarea actualului sistem competițional.

Cota lui City la cucerirea Premier League este de doar 1,66, ceea ce indică faptul că bookmakerii o consideră favorită certă. În cazul UEFA Champions League, cetățenii au cota 3,00, fiind tot favorita numărul 1. Oamenii lui Guardiola sunt favoriți și la câștigarea FA Cup, cu o cotă de 4,00. Același lucru este valabil și în cazul Cupei Ligii. Dacă alegi să combini pe un bilet cele patru evenimente care ar da-o pe City câștigătoare a tuturor competițiilor, poți obține o cotă de 79,68! 

Aceasta se poate modifica, însă, pe parcursul etapelor din competiții. În cazul în care ești pasionat de fotbal și urmărești meciurile lui Manchester City, poți merge pe varianta unor pariuri sportive live online, astfel încât să te bucuri cu adevărat de toate meciurile favoriților tăi.

În concluzie, după ce Manchester City a reușit o “triplă“ istorică în precedentul sezon fotbalistic, elevii lui Pep Guardiola nu vor să se oprească aici. Cu ajutorul jucătorilor proaspăt transferați, precum croații Josko Gvardiol și Mateo Kovacic, City speră să bată recordul pe care îl dețin, împreună cu rivalii de la Manchester United și să cucerească cel de-al patrulea titlu consecutiv. În plus, ei visează chiar la apărarea trofeului UEFA Champions League, dar și la păstrarea FA Cup în vitrina proprie și la finalul acestui sezon. Creează-ți un buget responsabil și mizează și tu pe partidele “cetățenilor“!

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE