Ororile trăite de două surori din Arabia Saudită: „Dacă ne întoarcem ne vor omorî”

Autor: Ziarul Top

Ororile trăite de două surori din Arabia Saudită: „Dacă ne întoarcem ne vor omorî”

Cele două tinere, de 25 și 28 de ani povestesc că în Arabia Saudită erau obligate să ducă o viață de sclave și nu aveau niciun drept. „Trebuia să ne acoperim fața, trebuia să gătim… ca sclavele, nu vrem asta, vrem o viața reală, viața noastră”, spune Wafa, de 25 de ani, cea mai mică dintre cele două surori.

Wafa și sora ei Maha al-Subaie se află acum în Georgia, țară în care au ajuns deoarece cetățenii saudiți nu au nevoie de viză pentru a ajunge aici.

Dar autoritățile din Arabia Saudită le-a anulat pașapoartele la cererea familiei lor, iar acum sunt blocată în mica țară ex-sovietică.

Surorile fac apel la ONU pentru a le ajuta să ajungă într-o țară pe care o consideră sigură, deoarece spun că în Georgia pot fi găsite foarte ușor de rudele lor. „Georgia este o țară mică și oricine din familia noastră poate veni și ne poate urmări”, a spus Wafa.

”Dacă ne întoarcem în Arabia Saudită ne vor omorî”, spun într-un video cele două surori, care inițial s-au temut să își arate fața, dar apoi au publicat fotografii cu ele. ”Trebuia să ne arătăm fețele, astfel că dacă se întâmplă ceva cu noi, oamenii să știe cum arătăm. Dacă asta nu ne va ajuta pe noi, poate le va ajuta e alte fete saudite în viitor”, au scris cele două pe Twitter alături de o fotografie cu ele.

Cele două tinere au depus o cerere de azil la autoritățile din Georgia. „Autoritățile georgiene au declarat că vor respecta dreptul surorilor de a solicita azil, care este răspunsul adecvat și binevenit. Accentul real trebuie acum să fie eliminarea discriminării sistematice cu care se confruntă femeile în Arabia Saudită și furnizarea de asistență semnificativă și eficientă femeilor saudite supuse abuzului”, a explicat directorul Human Rights Watch din Orientul Mijlociu, Sarah Leah Whitson pentru BBC News.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE