Poveștile înfiorătoare ale femeilor ținute captive de ISIS: Fetiță de 10 ani însărcinate după ce a fost violată și de 100 de bărbați

Autor: Ziarul Top

Prizonierii au fost împărțiți după vârstă, iar fetele cu vârste între 10 și 20 de ani erau cele mai căutate și ajungeau în posesia unor lideri importanți ai grupării Stat Islamic.

Mahdia, mătușa tinerei Marwa, este una dintre femeile care au părăsit în aceste zile Baghouz, ultima enclavă a ISIS. Ea a povestit că nu știe nimic de nepoata sa și că ultima dată când a auzit de fetiță a fost în urmă cu doi ani, când cineva i-a spus că a văzut-o în Rakka și că era însărcinată.

„Nu este groaznic doar că este însărcinată de la o vârstă atât de fragedă, dar pentru a ajunge în această situație este posibil să fii fost violată și să 100 de bărbați înainte”, explică o profesoară care conduce un adăpost pentru fetele scăpate din mâinile jihadiștilor.

Mahdia, de 29 de ani, care a fugit din Baghuz cu cele două fiice ale sale de opt și nouă ani, este una dintre cei aproape 6.500 de Yazidis răpiți de jihadiștii care le disprețuiesc credința și care i-au transformat în sclavi.

Ea a povestit că a fost vândută, agresată și forțată să se căsătorească de mai multe ori, după ce a fost amenințată că-i vor fi violate fetele. „Nu știu de câte ori am fost vândută. Un bărbat m-a avut pentru doar trei zile, apoi m-a vândut din nou. Un altul m-a ținut într-o pivniță pentru două luni”, a povestit tânăra reporterului Daily Mail.

Cele mai citite articole

Printre bărbații cărora le-a aparținut Mahdia s-a numărat și un occidental alb care s-a alăturat IS după ce a petrecut mulți ani în închisoare. Acesta a ținut-o timp de zece zile. „Cumpăra fete, le spăla, le îmbrăca în haine frumoase și apoi le vindea”, a spus ea.

Un alt luptător care a cumpărat-o pentru a-i curăța casa și a-i găti a hotărât să se căsătorească cu ea după patru luni. „Mi-a spus că, dacă nu mă supun, atunci se va căsători cu fiica mea de opt ani sau o va vinde unui alt bărbat”, a spus ea.

La începutul acestei luni, ea a reușit în cele din urmă să scape din enclava ISIS aflată sub asediu.


Citește și: ANALIZĂ | Alegeri parlamentare în Republica Moldova. Contextul scrutinului de duminică


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE