Rusia intenționează să-l dea pe Plahotniuc în urmărire internațională, susține noul ministru de Interne din Moldova

Autor: Ziarul Top

„Am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova”, a spus Andrei Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle, adăugând că, deocamdată, nu știe toate detaliile legate de ancheta începută de procurorii ruși împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova.

Unimedia amintește că, în martie 2019, presa rusă a difuzat informații privind legăturile lui Plahotniuc cu omul de afaceri Veaceslav Platon și suspiciunile că aceștia se fac vinovați de spălare de bani.

Informațiile au fost confirmate și de Ministerul rus de Interne care susține că cei doi sunt suspectați că au făcut tranzacții ilegale cu 37 de miliarde de ruble, echivalentul a 560.000.000 de dolari.

Cele mai citite articole

„Organizatorii activităților ilegale au fost Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, care au cetățenia Federației Ruse. În perioada 2013-2014, membrii grupării criminale, pe bază de falsuri și documente false, ar fi transferat bani în valută străină în conturile nerezidenților unei bănci din Moldova și alte organizații străine sub pretextul vânzării monedei. Banii primiți în ruble rusești au fost lichidați din conturile corespondente ale băncilor rusești cu privire la falsurile deciziilor instanțelor din Republica Moldova în favoarea persoanelor fizice și juridice străine (nerezidenți). În total, potrivit investigației, peste 37 de miliarde de ruble au fost retrase în afara Rusiei”, se arăta într-un comunicat al Ministerul de Interne din Rusia.

Citește și: Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova la scurt timp după demisia guvernului Filip

Citește mai multe despre Vladimir Plahotniuc și Republica Moldova pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE