SUA ar putea relaxa după 1 mai restricțiile impuse de pandemia CODIV-19. ”Vedem lumina de la capătul tunelului”

Autor: Ziarul Top

De Viorel Tudorache,

Acesta a avertizat totuşi că este prea devreme să se spună dacă va fi respectat această țintă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„Vedem lumina de la capătul tunelului”, a declarat Hahn pe ABC, adăugând că „siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate”.

Curba „nu doar că s-a aplatizat, începe să dea înapoi”, a spus pe CNN şi dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA, exprimându-şi speranţa că se va constata „un declin foarte clar şi ulterior ne putem gândi cum putem ţine (virusul) la distanţă şi să prevenim un reviriment”.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a reluat dezbaterea privind o redeschidere neîntârziată a economiei după ce un grafic realizat de o influentă universitate a redus previziunile de mortalitate la 60.000 până la 4 august, de la minim 100.000, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, notează Reuters.

Americanii din majoritatea statelor SUA şi-au petrecut duminica Paştelui catolic în carantină, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ indica peste 20.500 de decese asociate cu noul coronavirus şi peste o jumătate de milion de contaminări.

„Generaţiile viitoare vor privi această (perioadă) ca prelungul Post din 2020, o perioadă în care boala şi moartea au întunecat brusc întregul Pământ”, le-a scris arhiepiscopul de Los Angeles Jose Gomez clericilor şi credincioşilor din toată ţara, îndemnându-i să rămână tari. „Poate că bisericile noastre sunt închise, dar Iisus nu este în carantină şi Evanghelia nu este înlănţuită”, a scris Gomez, potrivit Reuters

Citeşte şi:

Preşedintele Bursei Mexicane de Valori, Jaime Ruiz Sacristan, a fost ucis de COVID-19

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 6.300 de persoane infectate şi 314 morţi din cauza COVID-19

VIDEO | Concert extraordinar al tenorului Andrea Bocelli, de Paștele catolic, la Domul din Milano

Cele mai citite articole

Klaus Iohannis l-a întors din drum pe Gigi Becali: „Dacă a zis asta, nu mă mai interesează”

GSP.RO

Klaus Iohannis l-a întors din drum pe Gigi Becali: „Dacă a zis asta, nu mă mai interesează”

Horoscop 12 aprilie 2020. Berbecii simt că le lipsește ceva, dar nu pot spune ce anume

HOROSCOP

Horoscop 12 aprilie 2020. Berbecii simt că le lipsește ceva, dar nu pot spune ce anume

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE