Trucuri pentru prelungirea duratei de viață a mașinii de spălat rufe

Autor: Ziarul Top

Trucuri pentru prelungirea duratei de viață a mașinii de spălat rufe

Doriți să profitați la maximum de mașina dumneavoastră de spălat? Mașinile de spălat rufe sunt un aparat electrocasnic esențial, pe care îl folosim aproape zilnic. Cu toate acestea, cu o utilizare regulată, acestea se pot uza și pot avea nevoie, eventual, de reparații costisitoare. Din fericire, există câteva trucuri ușoare pe care le puteți folosi pentru a vă menține mașina de spălat rufe în stare optimă de funcționare și pentru a-i prelungi durata de viață. 

Citiți mai departe pentru a afla mai multe sfaturi, trucuri și practici de întreținere:

I. Curățarea compartimentului pentru detergent:

Compartimentul pentru detergent este partea din mașina de spălat rufe în care adăugați detergenții sau balsamurile de rufe pentru fiecare spălare. În timp, acest compartiment poate acumula reziduuri de detergent care, dacă nu sunt controlate, pot cauza în timp probleme cu performanța și eficiența mașinii dumneavoastră de spălat. Pentru a curăța acest compartiment în mod regulat, îndepărtați orice acumulare din interiorul acestuia folosind o cârpă moale. Acest lucru ar trebui făcut cel puțin o dată la câteva spălări pentru a vă menține dozatorul de detergent în stare de funcționare optimă. 

II. Curățarea pompei de scurgere:

Dacă nu este curățată în timp, resturi precum scame, murdărie și alte particule se pot acumula în această pompă, blocându-i micile orificii, ceea ce îi va reduce capacitatea de funcționare, cauzând în continuare probleme de drenaj atunci când veți spăla viitoarele rufe – ceea ce duce la timpi de ciclu mai lungi sau poate chiar la deteriorări dacă nu se intervine suficient de repede! Pentru a o curăța în mod regulat, pur și simplu deconectați-o mai întâi, apoi deșurubați-i capacul înainte de a îndepărta orice blocaj găsit în interior folosind o pereche de pensete. Asigurați-vă că toate obiectele străine au fost îndepărtate complet înainte de a pune totul la loc – repetarea acestui proces aproximativ o dată la 6 luni ar trebui să fie suficientă!

III. Curățarea tamburului de calcar: 

Cele mai citite articole

Din când în când (aproximativ o dată la două luni), ar trebui să verificați, de asemenea, cât de bine se descurcă tamburul de calcar, deoarece acesta este cel care ajută la prevenirea formării depunerilor de apă dură pe haine în timpul fiecărui ciclu. De obicei, împiedică hainele să devină prea tari după ce au fost spălate în ape mai dure. Pentru a curăța acest tambur în interior în mod corespunzător – asigurați-vă mai întâi că nu este alimentat cu energie electrică (deconectând în prealabil orice cablu conectat), apoi deșurubați/îndepărtați orice capac din jurul acestuia înainte de a scoate fiecare piesă de filtru anticalcar individual; curățați-le pe toate una câte una în apă caldă cu săpun, cu o perie moale. Acest lucru ar trebui să ajute la menținerea unui nivel adecvat de eficacitate în oprirea formării depunerilor de apă dură pe haine după ce sunt spălate.

IV. Alte sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a mașinii de spălat: 

Pe lângă curățarea componentelor cheie, cum ar fi compartimentele de detergent, pompele de scurgere și tamburii de calcar, există alte câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a vă menține mașina de spălat rufe de funcționând în mod optim și prelungindu-i în același timp durata de viață! Totuși, dacă deja este prea târziu și mașina dumneavoastră s-a stricat, puteți apela la mașinile de spălat rufe de la Dexo, întrucât acest magazin online vă pune la dispoziție o varietate mare de produse de la producători de top din industrie.

În primul rând – încercați să nu o suprasolicitați peste capacitatea maximă sugerată de indicațiile producătorului, deoarece o greutate prea mare poate pune o presiune suplimentară asupra pieselor, provocând deteriorarea acestora în timp. 

În al doilea rând – încercați să scoateți din priză/închideți sursele de alimentare între cicluri, ori de câte ori este posibil, deoarece dacă le lăsați conectate pentru perioade lungi de timp, cresc șansele de supraîncărcare a electricității, cauzând scurtcircuite care duc în cele din urmă la reparații potențial costisitoare! 

Și în cele din urmă – inspectați întotdeauna furtunurile și accesoriile + verificați periodic etanșările din jurul ușilor pentru scurgeri, deoarece acestea ar putea duce la infiltrarea umezelii în spatele pereților, creând potențiale probleme de apariție a mucegaiului.

Urmând aceste trucuri simple și practici de întreținere veți putea atinge niveluri optime de performanță în timp ce vă păstrați mașina de spălat personală funcționând fără probleme!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE