UE vrea sa amendeze Daimler, BMW si Volkswagen cu pana la 1 miliard de euro fiecare

Autor: Ziarul Top

Comisia Europeana intentioneaza sa amendeze grupurile Daimler, BMW si Volkswagen cu pana la 1 miliard de euro fiecare pentru ca s-au asociat pentru a reduce eficienta sistemelor de filtrare a gazelor de esapament, informeaza Der Spiegel, citata de Automotive News Europe.

Producatorii auto germani au colaborat pentru a reduce marimea rezervoarelor pentru solutia Adblue si au convenit sa nu includa filtre de reducere a particulelor fine, a relatat Der Spiegel.

Adblue este o solutie pe baza de uree, care contribuie la reducerea emisiilor de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel, care sunt daunatoare.

BMW a refuzat sa comenteze, Daimler a anuntat ca a oferit cooperarea sa autoritatilor europene si ca a solicitat statutul de martor colaborator. Volkswagen colaboreaza la randul sau cu autoritatile.

Cooperarea strategica intre producatorii auto germani nu este neobisnuita, dar companiile gasite vinovate de incalcarea reglementarilor europene referitoare la formarea cartelurilor risca amenzi care pot atinge pana la 10% din veniturile lor globale.

Cele mai citite articole

Comisia Europeana a refuzat sa comenteze.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE