Un tânăr palestinian admis la Harvard nu a putut intra în SUA din cauza unor postări pe rețelele de socializare

Autor: Ziarul Top

De Andreea Radu,

Tânărul, în vârstă de 17 ani, din Liban, a declarat pentru ziarul studenţesc The Harvard Crimson că la sosirea sa pe aeroportul din Boston, vineri, poliţia l-a interogat timp de 8 ore, chestionându-l în special în privinţa religiei sale, informează Agerpres.

Studentul a povestit că polițiștii i-au căutat în telefon și în laptop timp de cinci ore, iar apoi unul dintre oamenii legii i-a spus cu un ton ridicat că a găsit persoane în lista lui de prieteni care postau „opinii politice contrare SUA”.

Deși Ismail nu și-a exprimat niciodată propriile păreri politice pe rețelele de socializare, viza i-a fost retrasă și el a fost trimis înapoi în Liban.

Poliţia de frontieră americană a confirmat că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul SUA lui Ismai Ajjaoui, dar a adăugat că nu poate comunica motivul exact ca urmare a necesităţii respectării confidenţialităţii unui dosar individual.

Admisia acestei persoane pe teritoriul american a fost respinsă pe baza informaţiilor descoperite în timpul percheziţiei, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei federale, Michael McCarthy.

„Legea americană nu autorizează refuzarea vizei doar pe baza declaraţiilor politice sau a opiniilor, dacă aceste declaraţii sau opinii ar fi judecate legale de SUA”, a evidenţiat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Băiatul a mai declarat că speră într-o soluţie înaintea începerii anului universitar, săptămâna viitoare.

Citeşte şi:

Jucătoarea de tenis Svetlana Kuzneţova nu a primit viza să intre în SUA pentru turneele de pe zgura americană

O mulțime de invitați la nunta fetei lui Gigi Becali! Motivul incredibil pentru care alți miri au fost nevoiți să schimbe data evenimentului

GSP.RO

O mulțime de invitați la nunta fetei lui Gigi Becali! Motivul incredibil pentru care alți miri au fost nevoiți să schimbe data evenimentului

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!