UPDATE. Doi cetățeni români au murit, după ce o barcă gonflabilă s-a răsturnat pe fluviul Rin | FOTO&VIDEO

Autor: Ziarul Top

UPDATE. Doi cetăţeni români au murit, iar altul a fost rănit uşor în accidentul produs pe Fluviul Rin, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit ușor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Reprezentanții consulatului au efectuat demersuri în vederea identificării și notificării familiilor. Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +33 6 27 05 00 22”, precizează MAE.


„Trei persoane au decedat, printre care şi un martor care a încercat să salveze ocupanţii ambarcaţiunii şi o fetiţă de şase ani”, a anunţat prefectura din Bas-Rhin într-un comunicat citat de AFP.

Fetița care s-a înecat și încă o minoră dată dispărută sunt ambele de naționalitate germană. Încă o persoană se află la spitalul din localitatea Selestat, relatează Agerpres.

Aceștia făceau parte dintr-un grup de șapte turiști veniți din Germania. Printre aceștia se numără doi adulți români și doi copii. De asemenea, alți trei români din același grup au rămas pe malul râului.

Cele mai citite articole

În momentul în care barca gonflabilă s-a răsturnat, mai multe persoane au găsit în apă în ajutor. La fața locului s-au mobilizat autoritățile germane și franceze pentru a salva victimele și a găsi fetița dispărută.

Celaltă fetiță de șase ani a fost transportată cu elicopterul la spitalul din oraşul german Freiburg, însă a a murit acolo.

Agenţiile de presă AFP și DPA nu precizează dacă a treia persoană decedată este unul dintre românii aflaţi în barca gonflabilă.


Citește și:

5 puncte esențiale despre europarlamentare: PSD, la cel mai slab rezultat istoric, comparabil doar cu venirea CDR, prima alternanță la guvernare!


Citește mai multe despre barca, Franța și Germania pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE