Uraganul Dorian a ajuns în categoria 4. Florida, următoarea țintă

Autor: Ziarul Top

UPDATE 31 august, ora 08.00 – Uraganul Dorian a continuat să crească în intensitate în cursul serii, rafalele de vânt ridicându-se la 225 de kilometri pe oră, potrivit National Hurricane Center.

Dorian se află acum la aproximativ 877 de kilometri de Palm Beach și se deplasează cu 16 kilometri pe oră. Noile prognoze estimează că uraganul va lovi coasta Floridei marți, însă centrul acestuia nu va traversa zona continetală a stratului, ci se va deplasa de-a lungul coastei de nord, spre Jacksonville.

The forecast calls for Dorian to reach the Florida coast near Melbourne on Tuesday, but does not bring the center of the storm over mainland Florida, instead it moves along the coast northward toward Jacksonville. 

The forecast calls for additional strengthening of up to 150 mph tomorrow. Category 5 winds are from 157 mph and higher. 


Potrivit prognozelor, furtuna va lovi Florida cu rafale puternice de 113 kilometri pe oră pe măsură ce se va intensifica în apropiere de centrul şi nord-vestul Bahamas vineri şi sâmbătă, a precizat joi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA (NOAA).

„Dorian se menţine, conform prognozelor, un uragan major pe măsură ce se apropie de coastele Floridei la sfârşitul acestei săptămâni”, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie cu sediul în oraşul Melbourne, Florida. „Incertitudinea în ceea ce priveşte traiectoria exactă a furtunii rămâne ridicată şi, din acest motiv, îndemnăm pe toată lumea să se pregătească de un potenţial impact”.

În statul Florida a fost decretată încă de miercuri stare de urgenţă. Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita prevăzută în Polonia din cauza apropierii uraganului Dorian de coastele Statelor Unite.

În locul său, va merge vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care va participa la ceremoniile ce marchează 80 de ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, odată cu invadarea Poloniei de trupele naziste.

„Este foarte important ca eu să rămân aici”, a declarat Donald Trump în faţa Casei Albe. „Această furtună pare că va fi una foarte, foarte mare într-adevăr”.

Donald Trump era aşteptat să ajungă în Polonia duminică.

Uraganul Dorian a evitat în mare parte teritoriul american Puerto Rico, care se află încă în proces de reconstrucţie după devastatorul uragan Maria din 2017, şi a lovit miercuri Insulele Virgine Americane şi Insulele Virgine Britanice.

Cele mai citite articole

Puerto Rico se află în continuare în raza de acţiune a ”cozii” uraganului Dorian, care a provocat ploi torenţiale şi inundaţii în anumite regiuni, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie din San Juan, Puerto Rico.

În acest weekend, riscul unei furtuni devastatoare se va menţine în nord-vestul statului Bahamas.

Citeşte şi:

MAE, atenționare de călătorie pentru SUA din cauza uraganului Dorian

Uraganul Dorian a lovit Insulele Virgine Americane cu rafale de vânt de 130 km/h! Imagini din satelit cu deplasarea furtunii

Donald Trump ar fi sugerat folosirea bombelor nucleare pentru a opri uraganele

Lumea sportului, cutremurată de vestea morții fiicei lui Luis Enrique: mesaje de la Rafa Nadal, Messi și Sergio Ramos

GSP.RO

Lumea sportului, cutremurată de vestea morții fiicei lui Luis Enrique: mesaje de la Rafa Nadal, Messi și Sergio Ramos

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE