15 Idei de decorațiuni din hârtie colorată

Autor: Ziarul Top

Mulți proprietari își decorează acum locuințele cu postere precum au văzut în filmele occidentale, cu tablouri simple sau chiar tablouri cu ceas. Magazinele online au o ofertă extrem de variată de asemenea produse pentru amenajări interioare creative, deci oricine poate găsi tot ceea ce vrea dacă își rezervă un pic de timp pentru scotocit pe internet după ele.

Deși multe dintre ele sunt foarte frumoase, nu trebuie uitat nici de acele decorațiuni din hârtie colorată pe care le realizăm încă de pe vremea când eram preșcolari. Acum putem să facem asta și ca adulți, alături de copiii noștri.

Pe post de decorațiuni pentru Crăciun, zile onomastice și de naștere, pentru Paște și tot felul de petreceri-surpriză ori pur și simplu pentru a ne înfrumuseța casa se pot crea o mulțime de obiecte inedite folosind hârtie colorată, plus niște sfoară, lipici, o foarfecă și multă imaginație.

Idei de decorațiuni speciale ce se pot face acasă din hârtie colorată

 • Ghirlande din hârtie colorată

Cel mai simplu este ca să decorezi o cameră cu niște ghirlande de hârtie, nu-i așa?

Puteți face ghirlande cu inimi pentru Ziua Îndrăgostiților sau ziua de naștere a unei persoane dragi; cu pui de găină, iepuri și flori pentru Paște; gen fulgi de zăpadă și brazi pentru Crăciun; sub forma unei locomotive, case, păpuși, ursuleți stilizați pentru 1 Iunie etc. 

 • Evantaie din hârtie colorată

Ce poate fi mai ușor decât să pliezi o foaie de hârtie dreptunghiulară gen acordeon și să îți creezi un evantai care să te răcorească pe timpul verii?

Dacă vrei o decorațiune spectaculoasă, e suficient ca să iei o coală mare de hârtie colorată sau chiar una albă pe care s-o pictezi cu acuarele sau culori acrilice după dorință și/sau talent, iar apoi să o împăturești în același mod. O să rezulte un evantai gigant pe care îl poți împodobi suplimentar cu sclipici, mărgeluțe, îl poți pulveriza ușor cu un spray care conține o soluție fixativă ori un lac și uite așa o să ai un obiect interesant de așezat pe un perete.

 • Flori din hârtie colorată

Există o mulțime de filmulețe pe net despre cum poți ca să realizezi flori din hârtie care de care mai spectaculoase: de la cele mai simple, la cele gen origami extrem de complexe și care merită multă migală. Există chiar cursuri online de confecționat asemenea decorațiuni, motiv pentru care nu ai niciun motiv ca să nu încerci și tu să creezi măcar vreo câteva modele mai ușoare. Este un bun mijloc de a fi în Prezență, de a uita de stres, de trecut și de viitor, de a te focusa doar pe Aici și Acum!

 • Moriști din hârtie colorată

Oricine a împăturit în copilărie o coală de hârtie sub forma unei moriști și a prins-o de un bețigaș, nu-i așa? Poți face și acum asta! Dacă realizezi mai multe asemenea decorațiuni diferit colorate, le poți pune în zona unui balcon acoperit, chiar înfipte în ghivecele cu flori. Vor crea o atmosferă veselă care te va face să te simți excelent.

 • Zmee din hârtie colorată

Un zmeu de hârtie poate fi așezat inclusiv pe peretele pictat cu norisori zglobii și un soare vesel din camera copilului, pe post de decorațiune. Dacă este împodobit și cu niște panglici multicolore, dacă este ulterior decorat inspirat cu sclipici și mărgeluțe, îi va plăcea nespus celui mic.

 • Copacul dorințelor din hârtie colorată

Cele mai citite articole

Știai că poți să îți creezi o decorațiune specială sub forma unui copac? Ai nevoie doar de carton, coli de hârtie diferit colorate și un pic de inspirație.

Pe rămurele, în loc de frunzulițe și fructe, poți ca să prinzi bucățele de hârtie pe care să scrii cele mai aprinse dorințe ale tale. Văzându-le zilnic, cu siguranță nu va trece multă vreme și ele se vor îndeplini!

 • Perdele de ușă din hârtie colorată

Perdelele neobișnuite pentru o ușă se pot face extrem de ușor din bucățele de hârtie multicolore lungi, în formă triunghiulară, răsucite ca un tub, începând din latura mai mare (baza triunghiului). Elementele finisate sunt strânse apoi pe fire de sfoară sau sârmă subțire și prinse de tocul ușii. Aceste perdele pot fi realizate inclusiv din paginile colorate ale revistelor lucioase. 

 • Felinare chinezești (roșii sau multicolore)

Ai nevoie de coli de hârtie colorată, lipici, sfoară, mărgele pentru decor, un ac, foarfecă și… o conexiune la net ca să vezi modul în care se fabrică ele. E mai simplu decât crezi, iar când le vei agăța pe balcon sau terasă o să te mulțumească pe deplin rezultatul obținut.

 • Abajur pentru veioză din hârtie colorată

Niște sârmă pentru cadru, coli de hârtie colorată, lipici și în doi timpi și trei mișcări ți-ai confecționat un abajur conic, pătrat sau dreptunghiular pentru veioza ta cu led. Încearcă și vei avea o surpriză plăcută!

 • Figurine din hârtie colorată pentru camera copilului

Dacă prichindelul tău are un personaj de desene animate favorit, printează-l de pe net la dimensiune mare sau foarte mare și trasează figurina respectivă pe carton. Apoi lipește cu atenție componentele decupate după culoare, din hârtie. O să iasă o operă grozavă (mai ales dacă faci asta împreună și cu micuțul tău). Dacă îi pui și un sistem de prindere o poți atârna la final pe peretele din camera lui spre marea sa încântare!

 • Îngeri din hârtie colorată

Îți plac îngerii? De ce să nu îți confecționezi propriul tău înger din hârtie colorată? Găsești procedura pe YouTube. Îl poți aseza la loc de cinste în vitrină și va fi prietenul tău cel mai bun!

 • Fulgi de zăpadă din hârtie colorată

Vrei fulgi de zăpadă multicolori de agățat iarna în bradul de Crăciun? 

Nimic mai ușor! Folosind tehnica „quilling” vor arată foarte frumos. Este foarte simplu să faci astfel de fulgi de zăpadă: pentru aceasta trebuie să creezi părțile componente din hârtie răsucită și să asamblezi respectivul fulg decorativ prin lipirea lor.

 • Brăduți din hârtie colorată

Tot folosind tehnica „quilling” se pot confecționa și brăduți în miniatură care pot să fie așezați de Revelion pe masa festivă ca decorațiuni inedite.

 • Umbreluțe din hârtie colorată

Îndoaie gen evantai coli de dimensiuni reduse, lipește marginile acestora pentru a forma mici conuri-acordeon și apoi înfigele în paie scurte de bambus. O să ai niște decorațiuni pentru o masă veselă aniversară.

 • Bujori tip mandală din hârtie colorată

Taie bucăți pătrate din coli de hârtie și îndoaiele tip con. Apoi lipește circular aceste conuri unele lângă altele până iau forma unui bujor. Este un soi de mandală tridimensională, dacă vrei. O poți înrăma și așeza mai apoi la loc de cinste pe un perete sau o poți prinde pur și simplu fără ramă, dacă este de dimensiuni mari. Cu cât are mai multe conuri lipite circular sub formă de mici petale și frunzulițe exterioare, cu atat mai senzațional va arăta!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE