Pregătirea imobilului pentru vizionarea virtuală de către potenţialii cumpărători

Autor: Ziarul Top

Pregătirea imobilului pentru vizionarea virtuală de către potenţialii cumpărători

Una din cele mai revoluţionare funcţii ce permite potenţialilor cumpărători sau chiriaşi să facă un tur complet al locaţiei de pe un dispozitiv inteligent cum ar fi telefon, tableta sau laptop care are conexiune la internet, este vizionarea virtuală. Specialiştii Cross Design pun mare accent pe această funcţie care aduce multiple avantaje atât pentru cumpărător, cât şi pentru vânzător, legate de economia de timp obţinută, de posibilitatea de a prezenta locuinţa într-o manieră obiectivă şi de a reduce costurle generate de deplasarea până la locaţia respectivă.

Un tur virtual al locuinţei poate creşte şansele agenţilor imobiliari de a găsi rapid cumpărători. Pentru acest tur, este necesar ca imobilul să fie pregătit în mod corespunzător înainte de realizarea materialelor foto necesare turului virtual. Pentru că prima impresie este cea care contează şi cea mai importantă, chiar şi cel mai mic detaliu poate face diferenţa între o vânzare şi o tranzacţie nereuşită.

Rearanjarea mobilierului înainte de turul virtual

Înainte de a oferi un tur virtual potenţialilor cumpărători, este necesar ca proprietarii să se asigure că spaţiul disponibil este pus în valoare şi că imobilul arata spaţios şi aerisit. Pentru început, este necesară poziţionarea mobilierului în aşa fel încât spaţiul să pară foarte primitor şi decorul să fie unul plăcut. 

Înainte de a realiza turul virtual, proprietarul trebuie să poziţioneze simetric mobilierul şi să acorde o atenţie deosebită chiar şi celor mai mcii detalii, precum scaunele care stau în mijlocul camerei sau tablourile care nu stau drept. Mobilierul în surplus trebuie mutat pentru a elimina aspectul aglomerat al locuinţei.

Eliberarea obiectelor inestetice şi personale şi curăţenie generală înainte de turul virtual

Cele mai citite articole

Înainte de turul virtual al locuinţe, este necesar să se elibereze obiectele personale, cum ar fi pozele sau statuetele personale, papucii uitaţi lângă pat sau prosoapele de pe masa de bucătărie, decoraţiunile sau ornamentele foarte mari pentru dimensiunile locuinţei, ce pot crea iluzia unui spaţiu mai mic decât cel real şi descurajează potenţialii clienţi să cumpere.

De asemenea, este imperios necesar ca înainte de a pregăti un tur virtual să se facă o curăţenie generală foarte riguroasă, pentru că imaginile turului se fac cu camere foarte performante, care surprind atât detaliile pozitive, cât şi pe cele negative. De aceea, promovarea unei locuinţe curate se face numai după o curăţenie foarte riguroasă. În cazul în care există inclusiv mici imperfecţiuni, cum ar fi o placă de gresie deteriorată, se recomandă repararea până la realizarea materialului pentru turul virtual.

Realizare materialului pentru un tur virtual

Materialele pentru turul virtual al locuinţei trebuie să fie pregătite de profesionişti, cu o cameră foto extrem de performanţă, ce realizează o captură panoramică la 360 de grade întregului spaţiu, astfel încât vizitatorii să poată descoperi întreaga locuinţă, întocmai ca în cazul vizionarilor fizice.

Se recomandă ca materialele pentru turul virtual să fie realizate de către un profesionist care dispune de o cameră specială.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE