Top 3 bărci pneumatice pentru pescari

Autor: Ziarul Top

O barcă pneumatică invită la aventură și senzații tari, oferind porția necesară de adrenalină. Pentru vara 2021 este indicată o ieșire în larg, pentru o binemeritată relaxare. Pescarii cunosc această senzație și o combină cu pasiunea pentru pescuit. 

Printre cele mai bune bărci pneumatice, în funcție de raportul calitate-preț, se numără următoarele modele:

  1. Barca gonflabilă Elling Kardinal K420xp

Aceasta este o ambarcațiune patentată de Elling. Pentru proiectarea ei s-au avut în vedere două nevoi de bază: 

  • dezvoltarea unor viteze mari cu motorizări sub 10 cp – în acest sens aceasta atinge 35 de kilometri la oră cu o astfel de motorizare;
  • să se preteze apelor mai agitate și să fie robustă.

Are o dimensiune exterioară de 420 de cm lungime și de 142 cm lățime, iar diametrul balonului are 45 cm. Este dotată cu o bandă cauciucată în zona de contact cu solul. Are o capacitate de încărcare de 500 de kilograme, ceea ce o face perfectă pentru uzul pescarilor, dar și pentru activități de recreere în compania familiei.

 Producătorul Elling este unul dintre cei mai apreciați din Europa, având mai multe produse patentate sau cu drepturi de autor protejate. 

2. Barca pneumatică KB – 350K

Această barcă impresionează prin concept. Este un trimaran protejat la nivel internațional de un patent de invenție. 

Cele mai citite articole

Cântărește doar 46 de kilograme, are baloanele de 50 de cm, ceea ce o face sigură, chiar și în cazul unor ape mai agitate. Suportă o încărcare de până la 800 de kilograme.

Podeaua este Air Deck.

3. Barca pneumatică Elling Pilot 430 K

Este o barcă pneumatică termosudată cu un design unic, elegantă. Are baloanele de 42 cm și o lățime de 1,6 m/ Podina ei este realizată din plăci de tego, cu suprafață antiderapantă.

Baloanele acestei bărci sunt protejate prin supapa de suprapresiune, borduri antival, dar și benzi de cauciuc, în zona de contact cu solul, ceea ce elimină riscul de deteriorare prin înțepare. 

În plus, toate bărcile din seria Profi Pilot sunt fabricate din PVC Valmex-Germania, armat cu 5 straturi, fiind rezistent la radiații ultraviolete sau apă sărată, menținându-și proprietățile chiar și la temperaturi de minus 30 grade Celsius sau plus 60 grade Celsius.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o barcă pneumatică pentru pescari:

  • În primul rând, o astfel de barcă trebuie să fie rezistentă. În acest sens va fi realizată din materiale de calitate;
  • Este important să te poți baza pe ea și în condițiile unor ape agitate, oferind stabilitate și confort;
  • trebuie să suporte sute de kilograme, având în vedere că pescarii pleacă în larg și se mai întorc după mai multe ore sau zile cu prada;

Cu barca gonflabilă potrivită, pescuitul se transformă într-o adevărată plăcere. Dar aceste produse se pot utiliza atât de către pescari, dar pot fi totodată folosite și de întreaga familie, pentru activități recreative în largul mărilor sau al lacurilor. Datorită faptului că sunt ușoare și că au dimensiuni mici, atunci când nu sunt umflate, pot fi depozitate și transportate cu ușurință. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE