Cum sa-ti mentii viata cat mai privata prin folosirea detectoarelor de camere?

Autor: Ziarul Top

Intimitatea fiecarei persoane este un lucru extrem de important, care trebuie sa fie respectat. Incalcarea intimitatii acesteia este o incalcare automata a drepturilor sale. Din pacate, nu multi acorda atentie acestui subiect si, din diverse motive personale, planteaza camere sau microfoane spion in locuri la care nimeni nu s-ar astepta cu scopul de a monitoriza activitatea persoanei pe care o urmaresc.

Pentru evitarea acestui lucru, se pot utiliza detectoare camere, care functioneaza pe baza unei tehnologii de identificare a anumitor frecvente radio (in cazul microfoanelor spion) sau spoturi luminoase (in cazul camerelor spion).

Care este modul de functionare a detectoarelor de camere?

Detectoarele de camere au diverse mecanisme si tehnologii de functionare pe baza carora au posibilitatea de a identifica dispozitivele spion menite sa inregistreze si sa monitorizeze activitatea,  conversatiile pe care le are o persoana. 

Detectoare care identifica frecventa radio

Detectoarele care au tehnologia de identificare a frecventei radio sunt cele folosite pentru depistarea microfoanelor spion, care pot fi ascunse in multe locuri greu accesibile si care pot avea un timp de functionare destul de indelungat. Aceste microfoane pot fi amplasate in diverse locuri (pixuri, cani, ceasuri, gadgeturi, telefoane, laptopuri) si identificarea lor, fara un dispozitiv profesional, poate fi de-a dreptul o misiune imposibila.

Cele mai citite articole

Detectoare care identifica spoturi luminoase

Detectoarele care au implementata tehnologia de ordin militar de a identifica spoturile luminoase sunt cele folosite pentru identificarea camerelor spion. Acestea pot surprinde imagini compromitatoare cu persoana care este monitorizata chiar din viata sa privata. Asa ca, pentru a preveni publicarea unor filmulete care nu trebuie sa fie vazute de nimeni, cel mai bine este sa se foloseasca un detector de camere.

Detectoare pentru dispozitivele de GSM

Detectoarele care folosesc tehnologia de a depista dispozitivele GSM sunt foarte utile in contextul in care telefonul, de exemplu, este ascultat. Aceste gadgeturi de spionaj pot intercepta conversatiile telefonice, le pot stoca si, de asemenea, pot sa monitorizeze activitatea pe telefon a persoanei respective. Pentru a se evita acest lucru, este esential sa se foloseasca un detector de camere profesional, special conceput in identificarea unor astfel de dispozitive de spionaj.

Calitatea unui astfel de detector se observa din acuratetea de identificare a microfoanelor sau a camerelor spion. Sunt multe astfel de dispozitive care pot sa le confunda cu alte electronice din locuinta cum ar fi cu televizorul, radioul. Si in cazul lor se foloseste frecventa radio, lucru care poate sa creeze mici probleme. De aceea, conteaza foarte mult ca acel detector sa fie dotat cu un filtru de semnal, cu ajutorul caruia are posibilitatea de a face diferenta intre frecventele radio provenite de la televizor, de exemplu, si frecventele radio provenite de la un microfon spion. 

Prin urmare, identificarea camerelor si microfoanelor spion care pot fi plantate in locuinta unei persoane cu scopul de a i se monitoriza viata privata poate fi realizata cu succes cu ajutorul unui detector de camere, special conceput pentru o astfel de sarcina. Cu cat este mai de calitate si mai performant, cu atat va reusi sa obtina rezultate mai sigure.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE