1,5 milioane de oameni evacuați din calea uraganului Bulbul

Autor: Ziarul Top

De Adrian Ilie,

O bună parte din coastă şi principalele două porturi ale ţării, Mongla şi Chittagong, aşteaptă în stare de alertă maximă acest ciclon care ar putea fi însoţit de valuri de doi metri şi de rafale de vânt de 120 kilometri/oră.

Se preconizează că Bulbul va atinge uscatul în apropiere de Sundarbans, o zonă cu nenumărate braţe şi canale din delta Gange-ului, care găzduieşte cea mai mare pădure de mangrove din lume.

Împărţită între Bangladesh şi India, această regiune este cunoscută şi drept habitat al tigrului de Bengal, o specie ameninţată cu dispariţia.

Bangladesh este o ţară plană, situată în mare parte la mai puţin de 12 metri deasupra nivelului mării, cu 10% din teritoriu sub acest nivel. Ţara este afectată în mod regulat de cicloane – soldate cu sute de mii de decese în ultimele decenii – a căror frecvenţă şi intensitate au crescut în ultimii ani.

Cu toate acestea, autorităţile au îmbunătăţit în mod clar capacitatea de răspuns la dezastre în ultimii ani, astfel că în februarie anul trecut, Fani, cel mai important ciclon care a lovit ţara de cinci ani, a făcut doar zece victime. Prin comparaţie, în 2007, ciclonul Sidr a lăsat în urma sa peste 3.000 de morţi.

Atac fără precedent la adresa lui Halep: "Draga Simona, a venit timpul sa înțelegi"

Cele mai citite articole

GSP.RO

Atac fără precedent la adresa lui Halep: „Draga Simona, a venit timpul sa înțelegi”

Horoscop 9 noiembrie 2019. Răbdarea Racilor este răsplătită. Ce pățesc Taurii

HOROSCOP

Horoscop 9 noiembrie 2019. Răbdarea Racilor este răsplătită. Ce pățesc Taurii

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE