Avertismentul ONU: Sute de mii de copii ar putea muri din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus

Autor: Ziarul Top

De Ionuț Iordache,

Organizaţia Naţiunilor Unite a prezentat ieri un raport sumbru privind efectele pe care le va avea pandemia de coronavirus asupra copiilor.

Se preconizează că aproximativ 42-66 milioane de copii ar putea cădea în sărăcie extremă ca urmare a crizei din acest an, adăugându-se la cele 386 milioane de copii aflați deja în această situaţie în 2019.

“Copiii riscă să fie printre cele mai mari victime ale acestei pandemii. Chiar dacă au fost scutiţi în mare măsură de efectele directe asupra sănătății, ei vor avea cel mai mult de suferit în urma recesiunii care va urma acestei perioade”, se arată în raportul ONU, citat de The Economic Times.

Dificultățile economice cu care se vor confrunta familiile ca urmare a încetinirii economice globale ar putea duce la sute de mii de decese suplimentare de copii în 2020.

Raport ONU:

Experţii organismului internaţional spun că există trei canale principale prin care copiii sunt afectați de această criză: infecția cu virusul, impactul socio-economic imediat al măsurilor de stopare a transmiterii virusului și efectele pe termen lung ale implementării cu întârziere a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

De asemenea, raportul atrage atenţia că este de aşteptat o creștere a malnutriției, pentru că 368,5 milioane de copii din 143 de țări se bazau pe hrana oferită la școală.

Toți copiii, de toate vârstele și din toate țările, sunt afectați. Cu toate acestea, unii copii sunt sortiți să suporte cele mai mari costuri. Printre cei care vor fi afectați rău sunt copiii care trăiesc în cartierele mărginaşe, în taberele de refugiați și în zonele de conflict, copiii cu dizabilități şi cei care trăiesc în instituții și centre de detenție

Antonio Guterres, secretarul general al ONU

Raportul a cerut guvernelor și donatorilor să acorde prioritate educației pentru toți copiii și a recomandat să acorde asistență economică, inclusiv transferuri de numerar, familiilor cu venituri mici și să reducă la minimum perturbările aduse serviciilor sociale și de asistență medicală pentru copii.

Conform datelor Universității Johns Hopkins, numărul de cazuri de coronavirus confirmate a depășit 2,1 milioane la nivel mondial și 147.000 de persoane au murit până în prezent.

Citeşte şi:

Cele mai citite articole

Un profesor de economie de la Stanford lansează o predicție în Libertatea: Munca de acasă două zile pe săptămână va deveni noua regulă după pandemie. Vom avea doi ani groaznici

Un bărbat din Iași cu pensie de handicap de 375 de lei, amendat cu 5.000 de lei. Care e povestea lui

Un medic legist contrazice ceea ce mulți credeau despre coronavirus. Ce a descoperit la toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsie

GSP.RO

Un medic legist contrazice ceea ce mulți credeau despre coronavirus. Ce a descoperit la toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsie

Horoscop 17 aprilie 2020. Racii au parte de momente tensionate în familie

HOROSCOP

Horoscop 17 aprilie 2020. Racii au parte de momente tensionate în familie

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE