5 semne ca trebuie sa schimbati instalatia electrica in locuinta

Autor: Vornisa Diana

5 semne ca trebuie sa schimbati instalatia electrica in locuinta

In fiecare an, in Romania se inregistreaza zeci de mii de incendii de locuinte din cauza instalatiilor electrice vechi sau a lucrarilor defectuoase. In plus, in zilele noastre instalatiile electrice din locuinte sunt suprasolicitate, depasind sarcina anticipata atunci cand au fost create initial. Daca utilizati sisteme informatice, sisteme de jocuri, aparate mari si chiar componente „inteligente” pe un sistem electric proiectat pentru un consum mai mic, siguranta locuintei dvs. este in pericol. Acesta este doar unul dintre motivele pentru schimbare instalatie electrica in locuinta dvs. Este important sa stii cand trebuie sa schimbi instalatia electrica deoarece siguranta familiei dvs. este in pericol.

Semne ca trebuie sa schimbi instalatia electrica:

1.Casa ta are o vechime mai mare de 30 de ani. In orice casa construita inainte de 1985, instalatia electrica ar putea fi prea veche si depasita. Evaluarea de catre un electrician profesionist va va ajuta sa stiti daca este timpul pentru inlocuire.

2.Intrerupatorul face flama. Daca intrerupatorul se inchide in mod constant sau sigurantele se ard, este un semn ca consumul de electricitate din locuinta dvs. este mai mare decat instalatia poate suporta. Apelati la un electrician profesionist pentru a gasi cea mai buna solutie.

3.Aveti nevoie periodic de prelungitoare. Daca va bazati pe prelungitoare pentru a alimenta diferite aparaturi, inseamna ca nu aveti suficiente prize. Daca o camera are doar una sau doua prize, atunci aveti nevoie de o modernizare a instalatiei electrice.

4.Luminile fileaza cand porniti un aparat. Acest lucru arata ca vechile cablaje electrice nu sunt in masura sa alimenteze corect aparatele din interiorul casei.

5.Prizele sunt afumate. Colorarea sau decolorarea prizelor electrice indica faptul ca locuinta dvs. se confrunta cu supratensiune. Acesta este un risc de incendiu si trebuie rezolvat urgent.

Daca schimbati instalatia electrica si locuinta dvs. a fost construita in anii 70, este foarte probabil ca instalatia veche sa fi fost facuta cu cabluri din aluminiu. Cablajul din aluminiu a fost folosit intre anii 1965 si 1973, deoarece era mai ieftin decat cuprul. Din pacate, aluminiul a fost mult inferior din punctul de vedere al sigurantei. In lume, cablajul de cupru se afla in functiune inca din anii 1820 si ramane in continuare un material electric ideal. Este recomandat sa alegeti cabluri din cupru pentru instalatia electrica a locuintei dvs. pentru ca acest material este ductil si mai maleabil, un foarte bun conductor de electricitate si non-coroziv (poate rezista chiar si in medii dificile pana la 40 de ani si chiar mai mult).

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE