Naștere rară în Columbia: un făt în interiorul unui făt! Un asemenea caz apare o dată la 500.000 de nașteri

Autor: Ziarul Top

Doctorul Miguel Parra-Saavedra din Baranquilla (Columbia) i-a explicat situația femeii, convingând-o să renunțe la nașterea naturală și să opteze pentru cezariană. Potrivit specialistului, citat de cotidianul american The New York Times, măsura se impunea, deoarece fătul care creștea în interiorul celuilalt făt risca să zdrobească organele interne ale „gazdei” și ale mamei.

Fătul „parazit” avea circa 5 centrimetri lungime, dezvoltase un craniu și membre rudimentare, dar era lipsit de creier și de inimă. Doctorul Miguel Parra-Saavedra a declarat că asemenea cazuri, denumite științific fetus-in-fetu, sunt confundate deseori cu teratoma, o tumoare care poate conține oase, țesut muscular și păr. Specialistul columbian este convins că cei doi fetuși s-au dezvoltat ca gemeni, din același ovul.

„Fetița are o mică cicatrice pe abdomen, dar se simte bine. Este un copil complet normal, cu excepția faptului că acum toată lumea vorbește despre ea”, a declarat Miguel Parra-Saavedra despre Itzamara, fetița căreia i-a extras fătul din abdomen.

Cele mai citite articole

Un caz precum cel petrecut recent în Columbia apare extrem de rar, având o incidență de unu la 500.000 de nașteri. Un caz similar a fost descris de un număr din 1808 al British Medical Journal. În ultimii ani, asemenea nașteri au mai avut loc în India, Indonezia și Singapore.

Fetita Itzamara

Fetita Itzamara

Poate te interesează și O mamă din Botoşani şi-a salvat fata de 15 ani din ștreang în ultimul moment. Minora a ajuns la spital în stare critică

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE