Patru euro un pahar de vin din fantana lui Henric al VIII-lea

Autor: Ziarul Top

Palatul Hampton Court, sud-estul Londrei, a readus la viata una din vechile placeri roiale prin crearea unei fantani de vin specifice dinastiei Tudor, exact pe locul in care candva era o fantana de forma octogonala in curtea principala a palatului.

In urma cu doi ani, o echipa de ingrijitori a gasit ramasitele fantanii in timpul excavarilor arheologice. Noua fantana de vin a putut fi recreata pe baza tapiseriei Field of the Cloth of Gold (n.r. Campul Stofei de Aur), care este expusa in galeria Young Henry de la palat.

Cele mai citite articole

Fantana revarsa zilnic apa, dar a fost conceputa ca cea a lui Henric al VIII-lea sa curga vin din ea in fiecare weekend.
Aceasta are incastrate in arhitectura 40 de capete aurite de leu, precum si motoul „Faicte bonne chere quy vouldra!” (n.r. Sa faca o buna urare cel ce doreste!).

Costul unui pahar de vin este de 3,5 lire sterline, circa patru euro, in plus tarifului de vizitare, care variaza de la sapte lire pentru copil de 5-15 ani pana la 14 lire pentru adultii de pana in 59 de ani.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE