Donald Trump: Victoria lui Netanyahu creşte şansele de pace în Orientul Mijlociu

Autor: Ziarul Top

După numărarea a peste 97% dintre buletinele de vot de la alegerile de marți, primul-ministru Benjamin Netanyahu este la un pas de a-și asigura al cincilea mandat de premier și să devină astfel cel mai longeviv șef al executivului israelian.

Donald Trump a ținut să-l felicite pe Netanyahu, spunând despre premier că a fost „un aliat formidabil” al SUA.

„Cred că avem o şansă mai bună de reuşită acum că Bibi a câştigat”, a declarat Trump, referindu-se la planul de pace la care echipa sa lucrează de când a venit la putere şi al cărui conţinut este până în prezent secret, potrivit Agerpres.

„Eu nu fac niciodată promisiuni, dar toată lumea spunea că este imposibil să obţinem un acord de pace în Orientul Mijlociu între Israel şi palestinieni. Eu cred că avem o şansă”, a mai afirmat Donald Trump.

Rezultatele de până acum arată că Partidul Likud, condus de Netanyahu, va obține același număr de locuri în Parlament ca și Alianța Albastru Alb, condusă de fostul șef de stat major, Benny Gantz, – 35.

Cele mai citite articole

Niciunul dintre cele două nu va obține însă majoritate și atunci diferența o fac partidele cu care s-ar putea alia. Presa locală scrie că Likud și partidele de dreapta aliate vor obține astfel 65 dintre cele 120 de locuri din Knesset, adică suficient pentru ca Netanyahu să preia puterea.

Foto: EPA


Comercianți de obiecte vechi, un restaurator și oameni de afaceri vor fi audiați la DIICOT în dosarul „Tezaurul de la Moscova 2”!


Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE