Cel puţin de două ori pe an, înainte de sezonul rece şi după acesta, este nevoie de o dietă completă cu sucuri pentru detoxifiere pentru a combate efectele negative ale unei alimentaţii săracă în vitamine şi bogată în grăsimi. Primăvara şi toamna, dar şi în alte anotimpuri este indicată cură de detoxifiere cu fructe şi legume de sezon, dar şi cu alte tipuri de produse naturale care pot fi consumate în varianta lichidă.
Pe lângă fructele şi legumele tradiţionale, binecunoscute, se adăugă şi fructele exotice, dar şi aronia sau fructele care abia intra în cultura şi alimentaţia românilor.
Ce înseamnă detoxifierea organismului? Ce importanţă are?
Detoxifierea organismului este un proces foarte complex şi foarte important pentru organism, pe care orice om ar trebui să îl întreprindă cel puţin o dată la câteva luni. Detoxifierea nu înseamnă că o perioadă se consuma exclusiv fructe şi legume sub formă de sucuri sau salate, ci mai degrabă că alimentaţia sănătoasă este combinată cu acestea.
Detoxifierea organismului îi scapă de constipaţie pe adulţi, ţine departe bolile, viruşii şi bacteriile, reprezintă o decizie foarte bună pentru silueta lor, pentru tranzitul intestinal, pentru frumuseţea tenului, unghiilor, pentru mai multă strălucire şi stare de bine.
Durata curei de detoxifiere a organismului trebuie să fie de minim 14 zile, timp în care, în funcţie de afecţiunea de care suferă, dar şi de ceea ce îşi doresc să obţină, de rezultatele detoxifierii, să consume sucuri şi salate din fructe şi legume de bună calitate. Nu se va exagera cu aceste alimente, sucuri şi salate, se vor consuma şi alte alimente lactate, proteice şi care asigura toate mineralele şi enzimele necesare unei bune funcţionări a organismului.
Ce sucuri detox să consumi pentru a avea un organism sănătos?
Sucurile de detoxifiere a organismului pot fi preparate acasă, simplu şi rapid, cu un storcător de fructe şi produsele potrivite, proaspete şi provenind din surse de încredere. Există câteva reguli în ceea ce priveşte combinarea corectă a fructelor şi a legumelor şi în ceea ce priveşte consumul acestora, în cantităţile indicate. Detoxifierea organismului presupune curăţarea rinichilor, a ficatului şi a intestinelor, toate implicate în procesul fiziologic normal de eliminare a toxinelor.
Detoxifierea organismului se face pe etape, se renunţa treptat la dulciuri, la grăsimi, prăjeli şi la tot ceea ce face rău organismului, se optează pentru un stil de viaţă mai sănătos şi pe consumul de sucuri din:
· mere, spanac, castravete, lime, ţelină, avocado şi ananas, în mare parte fructe şi legume verzi uşor de găsit pe piaţă şi de mare importanţă pentru organism;
· morcovi, mentă, sfecla roşie, pentru reducerea colesterolului;
· lime, mere, telina, spanac, perfect pentru echilibrarea tranzitului intestinal;
· ghimbir, miere, mere, lămâie şi morcovi, pentru o mai bună funcţionare a metabolismului;
· sfeclă roşie, grapefruit, portocale, morcovi, pentru curăţarea colonului;
· roşii, ţelină, lămâie, morcovi, pentru curăţarea rinichilor;
· aronia, portocale, lămâi, miere şi struguri, pentru curăţarea sângelui;
· ananas, castravete, baby spanac, mentă verde, ţelina şi banană, pentru a susţine un stil de viaţă sănătos şi a obţine o siluetă de vis.
O detoxifiere cu sucuri şi salate nu înlocuieşte o alimentaţie sănătoasă, ci o completează.