Cum râşneşti şi cum prepari cafeaua boabe acasă pentru rezultate incredibile?

Autor: Ziarul Top

Cei mai mulţi consumatori ai licorii magice  menită să îi trezească dis de dimineaţă prefera să cumpere cafea boabe şi să o macine acasă, folosindu-se astfel de toată aroma şi prospeţimea boabelor pentru că rezultatul să fie unul excelent. De aceea, foarte multe persoane aleg să investească într-o râşniţă de cafea pentru a-şi prepara singuri cafeaua şi să se bucure de un gust incredibil şi inconfundabil. Alţii cumpăra cafea boabe şi le macină singuri prin alte metode mai puţin convenţionale, dar cu rezultate impresionante.

Metode neconvenţionale de măcinare a cafelei

În lipsa unei râșnițe, cafengiii pot opta pentru alte metode de măcinare a cafelei boabe, printre care se pot enumera:

  • măcinarea cafelei cu blenderul. Blenderul poate fi folosit şi la măcinarea cafelei, nu numai la prepararea smoothie-urilor şi shake-urilor. Un astfel de aparat cu funcţia de pulsare se va dovedi foarte eficient pentru cei care nu au la indemana o râşniţă;
  • măcinarea cafelei cu râşniţă de condimente. În absenţa unei rasnite pentru cafea, consumatorii pot folosi o râşniţă de condimente. O astfel de râşnita este folosită pentru condimente precum piper sau scorţişoară, de aceea se va dovedi eficientă şi pentru cafea. Este important de avut în vedere că reziduurilor mirodeniilor măcinate anterior se pot transfera gustului cafelei;
  • măcinarea cafelei în mojar. O metodă mai dificilă pentru consumatori, dar eficientă de măcinare a cafelei este reprezentată de măcinarea în mojarul cu pistil. Această metodă rezulta într-o cafea cu aromă intensă, iar boabele se pot măcina foarte fin. Mojarul din ceramică sau din material mai puţin poros este extraordinar pentru că nu adăugă amărăciune cafelei, în schimb mojarul din lemn poate absorbi uleiurile din cafea şi poate influenţa aroma condimentelor măcinate ulterior.

Tipuri de râşnite pentru cafeaua boabe – ce să alegi?

Cele mai citite articole

Pentru cei care preferă cafeaua boabe proaspăt măcinată, există mai multe tipuri de râşnite disponibile pe piaţă la acest moment, printre care se numără şi:

  • râşnita cu lame rotative. Acest model este foarte similar celui folosit de părinţii şi bunicii în trecut. Aceasta râşniţă de cafea este foarte ieftină, însă se încinge foarte repede şi proprietăţile cafelei se pot altera;
  • râşnita cu discuri. Acest model este printre cele mai populare la momentul actual pe piaţă la acest moment. Discurile au rolul de a sfărâma cafeaua boabe până când se transformă în particule foarte fine;
  • râșniță manuală. Râşnita manuală este cea mai eficientă şi recomandată de către specialişti pentru cei care doresc să prepare cafeaua perfectă. 

Fără doar şi poate, indiferent de tipul de râşnita şi de tipul de râşnire ales, cafeaua boabe măcinată proaspăt este cea recomandată de specialişti pentru rezultate de cea mai bună calitate, o aromă intensă şi un gust fin.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE