Ce este si prin ce se caracterizeaza parchetul SPC?

Autor: Ziarul Top

Evolutiile tehnologice influenteaza toate domeniile de activitate, chiar si materialele de constructii. Astfel ca oamenii au la indemana astazi materiale noi si moderne, cu proprietati deosebite, dintre care pot alege pentru constuctia caselor lor. 

Un astfel de exemplu este si un nou tip de parchet, despre care multi oameni nu au auzit inca, dar care pare ca ii cucereste rapid pe cei care il aleg. Este vorba despre un parchet SPC, acesta fiind un material compozit cunoscut si sub denumirea de parchet pietrificat, SPC fiind abrevierea de la Stone Polymer Composite, care se traduce prin compozit piatra cu polimer. 

Care sunt caracteristicile parchetului SPC? 

Parchetul SPC reprezinta un tip de parchet din vinil imbunatatit, care este caracterizat printr-o duritate si rezistenta mult mai ridicate, ca urmare a imbinarii dintre piatra si polimeri. Totodata, calitatile materialelor folosite pentru obtinerea acestui tip de parchet l-a transformat intr-o solutie rigida de acoperire a pardoselilor, motiv pentru care denivelarile existente in substrat nu vor mai fi incorporate, la fel ca in cazul parchetului din vinil. Prin urmare, poate fi folosit peste aproape orice fel de substrat. 

Cele mai citite articole

De asemenea, o alta caracteristica a pachetului pietrificat este stabilitatea dimensionala, datorita careia este mai rezistent la expunerea la soare sau surse de caldura. Drept urmare, parchetul SPC poate fi folosit cu succes si in cazul unui sistem de incalzire in pardoseala. 

Rezistenta la apa este un alt atu extrem de important al acestui tip de parchet, astfel ca acesta se va incadra foarte bine si intr-o bucatarie sau baie, lucru determinat si de diversitatea de modele in care poate fi gasit. Parchetul SPC imita aspectul lemnului, pietrei sau betonului, fiind usor de integrat in orice stil de amenajare. 

Un alt criteriu important de mentionat este faptul ca parchetul SPC se incadreaza in categoria de materiale verzi, cu clasa de poluare 0.

Pentru cei care ii preocupa pretul unui astfel de material, tinand cont de multiplele beneficii si de inovatiile pe care le aduce in domeniu, trebuie sa stie ca este unul foarte avantajos, fiind chiar mai mic decat in cazul lemnului masiv. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE