Beneficiile de necontestat ale blănurilor naturale

Autor: Ziarul Top

Beneficiile de necontestat ale blănurilor naturale

A trecut foarte mult timp de când o haină de blană  era purtată doar pentru căldură și protecție, în sezonul rece al iernilor extrem de friguroase de altădată. Acum haina de iarnă înseamnă căldură și protecție, alături de confort și, desigur, de stil. Atunci când oamenii cumpără o haină de iarnă, aceasta trebuie să îndeplinească cel puțin trei dintre aceste criterii. Dacă le îndeplinește pe toate patru, atunci este considerată a fi o alegere excelentă. Dar există o haină de iarnă care merge chiar mai departe de atât. Hainele de blană adevărate au încă trei beneficii imbatabile pe care nici o îmbrăcăminte artificială nu le poate oferi.

Cheia pentru a rămâne cald, fără a transpira și fără să fie vorba despre supraîncălzire este o bună respirabilitate și confort. Majoritatea materialelor naturale, cum ar fi bumbacul, nu oferă căldură, în timp ce materialele sintetice nu oferă o bună transpirabilitate. Jachetele cu puf și pene sunt alegeri excelente pentru toamnă și iarna blândă. Dar pentru temperaturile reci și frigul extrem, aceste haine sunt adesea voluminoase și s-ar putea ca aspectul obținut să fie unul de robot.

Hainele de blană oferă mai multe avantaje:

–   Sunt confortabile;

–   Sunt elegante;

Cele mai citite articole

–   Sunt versatile și pot fi combinate în mai multe tipuri de ținute;

–   Sunt ușor de păstrat intacte pentru mult timp.

Respirabilitatea oferită de haine de blană

Cel mai evident beneficiu al hainelor de blană naturală este căldura incredibilă pe care o oferă. Dar, în ciuda nevoii generale de a rămâne cald, pielea trebuie să respire și pentru a preveni transpirația excesivă. Dacă îmbrăcămintea este prea groasă sau nu lasă pielea să respire, acest lucru va duce la acumularea transpirației și ulterior la supraîncălzire. Hainele din blană adevărată oferă o retenție de căldură de neegalat, în timp ce în același timp oferă o respirabilitate excelentă corpului. Această combinație incredibilă de caracteristici face ca blana reală să fie ideală pentru frigul extrem, acesta fiind și unul din cele mai importante motive pentru care sunt cumpărate haine de blană.

Confortulul oferit de hainele de blană

Pentru a atinge un nivel bun de căldură, o persoană obișnuită ar putea purta, de asemenea, mai multe straturi de haine făcute din materiale sintetice. În prezent, aceasta este o tendință la modă – stratificarea. Dar, înainte de a încerca o variantă de îmbrăcat pentru frig mare cu un palton, un costum, un pulover, o cămașă și o eșarfă, mai bine se alege o haină de blană de nurcă cu guler pe umeri și corpul este gata să facă față temperaturilor sub zero grade și celor mai dure condiții meteorologice. Confortabil, elegant și cald – totul într-unul.

Hainele de blană sunt ecologice

Majoritatea materialelor sintetice create de om utilizate în articolele de îmbrăcăminte de iarnă necesită foarte mult timp pentru a se descompune. Blana artificială, alternativa pentru blănurile reale, este un produs 100% pe bază de petrol, non biodegradabil. Industria modei se concentrează acum pe materiale ecologice, înlocuind materialele sintetice cu cele naturale, prietenoase cu omul sau adăugând materii prime reciclate în procesul de fabricație. Orice produs precum blana artificială, fabricat din petrol care este o resursă neregenerabilă, dificil de extras, transportat și procesat (amprentă uriașă de carbon de mediu) se transformă încet, dar constant, într-un steag roșu. Așadar, pe lângă confortul și designul oferite, hainele din blană naturală sunt și prietenoase cu mediul.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE