Cand aerul conditionat al masinii nu mai da randament, opteaza pentru servicii de incarcare cu freon

Autor: Vornisa Diana

In anotimpul cald, cand aerul conditionat este foarte important, daca acesta nu mai da randament si prezinta semnele unei defectiuni, utilizatorii trebuie sa se programeze pentru o verificare intr-un centru specializat. Un sistem de aer conditionat performant trebuie intretinut din toate punctele de vedere: al nivelului de freon, al frecventei reviziilor si al starii filtrelor. In cazul in care aerul conditionat nu mai da randament la fel ca si inainte, explicatia este foarte simpla si poate fi pusa pe seama lipsei de freon. Serviciile de incarcare freon sunt recomandate de catre specialisti pentru ca sistemul de aer conditionat sa isi indeplineasca rolul de a aduce temperatura dorita in habitaclu.

Avantajele incarcarii cu freon a aparatului de aer conditionat

Incarcarea cu freon este o operatiune delicata, realizata cu ajutorul unui aparat profesional, care permite selectarea tipului de aparat de aer conditionat, identificarea pierderilor, dar si a cantitatii de freon necesare functionarii corecte a instalatiei de aer conditionat. Intregul proces de incarcare cu freon se face dupa ce instalatia este testata cu un aparat profesional, care curata instalatia, cautand totodata scurgeri si rasuflari de freon.

Pentru ca sezonul cald se apropie si conducatorii auto cauta cele mai bune oferte de incarcare cu freon, echipa DPD Automotive ofera servicii complete si profesionale la cele mai mici preturi pentru reparatiile si intretinerea aparatelor de aer conditionat. Operatiunea nu dureaza mai mult de cateva zeci de minute si are avantaje demne de luat in considerare. In primul rand, temperatura din habitaclu este in limitele acceptabile, asigura o calatorie placuta, vederea este clara, geamurile nu se mai aburesc, aerul din habitaclu este mai curat si utilizatorii sunt pe deplin multumiti.

Cele mai citite articole

De ce este eficient serviciul de incarcare cu freon?

Acest serviciu este necesar utilizatorilor de aparate de aer conditionat care doresc sa stea linistiti pe toata perioada verii si sa beneficieze de o temperatura constanta si placuta pe toata durata calatoriei cu masina. Succesul operatiunilor de incarcare cu freon este garantat de echipamentele folosite, de calitate superioara, dar si de experienta echipei.

Cel mai bun moment pentru a merge cu masina in service pentru a opta pentru serviciile de incarcare cu freon este iarna, cand preturile sunt mai mici, insa si la inceputul verii, cand instalatia da semne de slabiciune sau defectiune. Costurile sunt transparente, nu exista taxe ascunse, iar o incarcare cu freon este recomandata cel putin o data la doi, ani pentru mentinerea functionarii optime a autoturismului.

De cele mai multe ori, o banala operatiune poate preveni defectiunile majore si reparatiile costisitoare. Spre exemplu, pornirea instalatiei de aer conditionat a autoturismului la fiecare doua saptamani ajuta la evitarea posibilelor scurgeri de freon, iar instalatia va fi lubrifiata la parametri optimi de fiecare data.

Pentru ca autoturismul sa dea randament, conducatorul auto trebuie sa inteleaga ca toate piesele si componentele sunt interconectate, adica depind una de cealalta si, pe langa schimbul filtrului de ulei, de aer, schimbarea cauciucurilor inainte de fiecare sezon, sunt necesare si operatiuni suplimentare, precum incarcarea cu freon.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE