Care sunt semnele ca este necesar sa se apeleze la serviciile de urgente stomatologice?

Autor: Ziarul Top

O igiena dentara eficienta si consultatiile stomatologice periodice au rolul de a preveni aparitia unor afectiuni dentare. In caz contrar, acestea pot evolua si pot crea probleme foarte grave, ducand uneori chiar pana la pierderea dintilor. 

Desi se intampla foart rar ca problemele stomatologice sa reprezinte un pericol pentru sanatatea sau viata oamenilor, complicatiile pe care le pot suferi acestea pot fi insa foarte neplacute si pot necesita tratamente foarte costisitoare si de lunga durata. 

Pentru a preveni astfel de situatii, oamenii trebuie sa stie cand ar trebui sa se prezinte, intr-un timp cat mai scurt, la cabinetul de urgente stomatologice. Printre acestea se afla urmatoarele: 

  • Dureri de cap persistente

Cele mai citite articole

Mai multi factori pot declansa dureri de cap. Este important de retinut ca durerea resimtita a nivelul capului sau dintilor este detectata de nervul trigemen din cap. Capul si maxilarul sunt conectate, asa ca orice durere care incepe in maxilar sau in muschii acestuia poate provoca o durere de cap. Cei care se se confrunta un timp indelungat cu dureri de cap, care nu cedeaza, pot lua in calcul si o urgenta stomatologica. 

  • Dinte slabit

Daca exista un dinte slabit la adulti, acesta poate fi un indiciu al unei probleme de baza, fiind fie o leziune a dintelui, fie ar putea sugera ca exista o infectie. Daca este neglijata, problema se poate agrava, iar dintele ar putea cadea. Ar trebui efectuat un examen oral sau o radiografie pentru a identifica problema, deoarece boala parodontala sau cancerul oral poate fi radacina problemei.

  • Umflarea gingiilor sau a maxilarului

Inflamatia gingiilor sau a osului maxilar este un indiciu clar ca ceva nu este in regula, mai ales daca este prezenta si febra sau dificultati de respiratie. Acesta este un semn al unei infectii bucale care necesita o atentie imediata, care nu trebuie ignorata nici daca aceasta nu este insotita de durere. 

In oricare dintre aceste situatii s-ar afla, dar nu numai, oamenii ar trebui sa se prezinte cat mai repede la medicul stomatolog pentru a stabili diagnosticul si planul de tratament. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE