Cât de eficienți sunt roboții industriali pentru afacerea ta?

Autor: Ziarul Top

Majoritatea companiilor care caută un model de roboți industriali au ca obiectiv principal reducerea costurilor de operare. Reducerea costurilor operaționale, flexibilitatea sporită, echilibrarea randamentului liniei de producție și creșterea siguranței personalului ajută, cu certitudine, o companie să devină mai competitivă.

Industrial robots – provide the flexibility a business needs

Flexibilitatea este un avantaj strategic pe care îl oferă roboții industriali. Companiile care fabrică diverse produse pe o singură linie sau ambalează în diverse recipiente pot automatiza acest proces cu un sistem robotizat. De exemplu, brațele de asamblare robotizate sunt proiectate la comandă pentru a manipula o gamă largă de produse, de la cutii și pungi, cutii de carton până la găleți și butoaie. Un astfel de echipament robotizat poate îndeplini multiple sarcini, ceea ce înseamnă că poate să paletizeze saci de zeci de kilograme și butoaie foarte grele fără să întâmpine nicio problemă. Nu numai că un sistem robotizat de paletizare poate paleta diferite tipuri de produse, dar este suficient de flexibil pentru a ține pasul cu o companie în plină evoluție, care își extinde portofoliul în mod constant cu noi produse. Companiile în plină dezvoltare trebuie să fie capabile să se extindă rapid sau să reorganizeze noile produse. Cei mai mulți roboți industriali pot interveni în procedura de reorganizare a produselor și, în plus, pot fi redistribuiți la alte operațiuni în afară de paletizare. 

Roboții industriali echilibrează linia de producție

Cele mai citite articole

Multe companii trebuie să se lupte cu ciclurile economice și să găsească un echilibru în ceea ce privește munca manuală, asta însemnând că trebuie să angajeze noi angajați sau contractori atunci când vânzările depășesc capacitatea sau trebuie să se ocupe de disponibilizări atunci când vânzările sunt scăzute. Foarte mulți roboți industriali contribuie la echilibrarea provocărilor forței de muncă în gestionarea ciclurilor economice. De asemenea, companiile care se confruntă cu restanțe sau deficiențe de producție tind să echilibreze această provocare prin creșterea stocului. Roboții industriali echilibrează linia de producție și, astfel, ajută la actualizarea și reducerea stocului.

Roboții industriali – mai puține riscuri pentru angajați

Capacitatea mare de încărcare face ca roboții industriali să fie ideali pentru paletizarea butoaielor, tamburilor, materiilor prime și a altor produse. Orice companie care produce articole grele sau voluminoase va obține multiple beneficii dacă va implementa un sistem robotizat. Procesul manual de manipulare a produselor grele și voluminoase, paletizarea rapidă pentru perioade lungi de timp sau stivuirea produselor deasupra capului sunt exemple de operațiuni care pot fi însoțite de răni și leziuni. Pentru produse extrem de grele, roboții industriali capabili de gestionarea sarcinilor voluminoase sunt cei mai indicați. De asemenea, unele produse sunt fabricate în medii extreme în care expunerea la răni și leziuni este foarte mare, cum ar fi operațiunile de ștanțare sau forjare a metalelor. Roboții industriali pot atenua aceste riscuri, precum și altele care pot fi specifice afacerii pe care o desfășurați. 

Companies with high-volume production, bulky or heavy products, multi-product handling needs, unbalanced production lines that need to focus on employee safety, should consider the benefits that industrial robots can offer.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE