Categorii de pompe de apa submersibile

Autor: Ziarul Top

Pompele submersibile pentru furnizarea apei se dovedesc a fi extrem de utile si de eficiente. Acest lucru se datoreaza faptului ca vorbim despre echipamente care pot impinge apa de la adancimi mari si foarte mari inspre punctele de consum. In acelasi timp vorbim despre pompe care sunt foarte durabile si extrem de fiabile, iar spre deosebire de hidrofor, aceste pompe de apa nu genereaza zgomot. Pe piata pompelor submersibile regasim diferite tipuri si modele de astfel de echipamente. Este foarte important ca inainte de a lua decizia cu privire la ce tip de pompa submersibila sa alegi, sa stii exact care sunt categoriile pentru astfel de echipamente.

In functie de tehnologia de functionare

Pe baza tehnologiei de functionare regasim urmatoarele de tipuri de pompe submersibile pentru furnizarea apei: pompe de apa cu functionare centrifugala, pompe de apa centrifugale multietajate, pompe de apa submersibile cu surub, dar si pompele de apa periferice. Dintre acestea cea mai sensibila categorie de pompa in cazul impuritatilor care pot fi regasite in apa sunt acelea cu surub, acestea putand avea un debit mai redus. In schimb pompele de apa multietajate sunt cele mai eficiente in privinta randamentului pentru debitul si presiunea apei.

Exista de asemenea pompe submersibile folosite in sistem hidrofor. Intr-un astfel de caz este asigurata prelungirea duratei de viata pentru pompa prin prisma faptului ca se reduce numarul de porniri. Presiunea apei este mentinuta la valori optime ca urmare a faptului ca aceasta este reglata la nivelul presostatului. 

In functie de calitatea apei

Cele mai citite articole

Pornind de la calitatea apei care urmeaza a fi pompata la punctul de consum, exista pompe pentru apa curata, dar si pompe apa murdara. In cazul pompelor pentru apa curata vorbim despre impuritati care se regasesc la nivelul apei si care sunt nesemnificative, astfel incat functionarea pompei de apa nu este afectata. In cazul apelor unde impuritatile sunt prezente in cantitati mari si avand dimensiuni foarte mari, este nevoie de folosirea unor pompe de apa murdara.

Acestea din urma vor putea fi folosite fara a se deteriora, avand capacitatea de a pompa apa astfel incat sa nu permita impuritatilor si murdariei sa afecteze motorul sau componentele pompei. In cazul in care este folosita o pompa de apa curata pentru pomparea apei murdare, aceasta se va deteriora intr-un ritm foarte rapid..

In functie de tipul motorului

Nu in ultimul rand putem gasi pompe de apa avand motor monofazat sau trifazat. Chiar daca functionarea pompei nu este afectata de tipul motorului, exista anumite avantaje in alegerea unui motor de 230V (monofazat) sau a unui de 400V (trifazat). Pentru a avea certitudinea ca faci alegerea potrivita in privinta motorului pentru pompa submersibila de apa, este recomandat sa apelezi la specialistii in pompe submersibile.

Poti gasi informatii complete cu pivire la alegerea unei astfel de pompe de apa, dar si diferite modele de pompe ale unor producatori renumiti precum Grundfos, Pedrollo, Fb Pompe sau BBC Elettropompe pe site-ul www.hidropompe.ro.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE