Cea mai puternică creştere a emisiilor globale de CO2 din ultimii şapte ani, în 2018

Autor: Ziarul Top

Cea mai puternică creştere a emisiilor globale de CO2 din ultimii şapte ani, în 2018

Potrivit sursei citate, lumea este în urmă cu eforturile sale de combatere a modificărilor climatice.

Raportul susţine că cererea primară de energie a înregistrat cea mai puternică creştere din acest deceniu în 2018, chiar dacă ritmul de creştere economică a încetinit.

China, India şi SUA au fost responsabile pentru două treimi din creşterea cu 2,9% a consumului de energie.

O creştere a consumului de energie antrenează automat o creştere a emisiilor de gaze cu efect de seră ca urmare a utilizării combustibililor fosili.

„Există un decalaj din ce în ce mai mare între necesitatea de acţiune împotriva modificărilor climatice şi progresele realizate în acest domeniu, cu o cerere de energie şi creştere a emisiilor de CO2 la cel mai înalt nivel din ultimii ani”, subliniază economistul şef al BP, Spencer Dale.

Consumul şi producţia de energie regenerabilă au crescut cu 14,5%, un nivel apropiat de recordul înregistrat în 2017, însă energiile regenerabile nu reprezintă decât o treime din producţia totală de energie.

Consumul de gaze naturale a crescut cu 5% în 2018, unul din cele mai ridicate nivele din ultimii 30 de ani.

De asemenea, consumul de cărbune a crescut cu 1,4% în timp ce producţia de cărbune a crescut cu 4,3%, pentru al doilea an consecutiv, după ce a scăzut între 2014 şi 2016.

Cele mai citite articole

Aproape 200 de state au promis în 2015 să adopte măsuri pentru a limita încălzirea globală la 2 şi chiar 1,5 grade Celsius.

Potrivit experţilor Organizației Națiunilor Unite ONU, citați de Agerpres, este posibil ca obiectivul privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius prin schimbarea modului de viaţă, a sistemelor energetice şi a reţelelor de transport.

Postul de televiziune France24 arată, într-un reportaj, că România tinde să preia rolul de groapă de gunoi a Europei Occidentale, după ce China a limitat sever introducerea în țară a deșeurilor.

Acum, România a devenit noua destinație pentru gunoaiele din Vest din cauza costurilor reduse de incinerare și a legislației foarte permisive.

Citește și:
Justiţia europeană respinge plângerea „victimelor” schimbărilor climatice

Neversea va deveni primul festival din lume alimentat cu energie eoliană

Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Se vor alimenta în mers, ca trenul

Citește mai multe despre cărbune, dioxid de carbon, energie, gaze naturale, poluare și raport pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE