Criterii de care să ții cont când alegi ferestrele termopan

Autor: Ziarul Top
Criterii de care să ții cont când alegi ferestrele termopan
Criterii de care să ții cont când alegi ferestrele termopan

Printre cele mai importante dotări pentru locuința ta sunt ferestrele termopan, așa că alegerea lor trebuie făcută cu grijă, ținând cont de criteriile de calitate pe care ți le prezentăm în continuare. Ia-le în considerare atunci când optezi pentru modelul preferat din oferta bogată de ferestre cu tâmplărie PVC pe care o ai la dispoziție. Astfel îți vei asigura confortul dorit și siguranța necesară pentru un cămin însorit, călduros și ferit de pericole:

Calitatea profilelor din PVC pentru ferestre termopan

Unul dintre cele mai importante criterii este calitatea profilelor PVC pentru ferestre termopan. Acestea trebuie să aibă o adâncime mai mare de 70 mm, 6 camere la interior și să aibă 3 garnituri de izolare termică, precum noua fereastră Izotec cu 3 garnituri.

Prezența celei de-a treia garnituri garantează o izolație termică mult mai bună, iar prețul este același cu cel al ferestrelor obișnuite, cu doar două garnituri. Poți face acest upgrade la renovarea locuinței sau atunci când construiești o casă nouă. Sistemul este ușor de montat și se potrivește la orice dimensiune a ferestrei.

Astfel economisești energie și facturile la utilități vor fi mai mici. Ai mai multă lumină naturală, pentru că ramele ferestrelor sunt înguste și poți monta sticlă de mari dimensiuni, ca să te bucuri de soare în orice anotimp.

Nivelul de izolație termică și fonică 

Un alt criteriu important este calitatea izolației termice și fonice. Pentru o temperatură plăcută în casă, fără pierderi de căldură și curenți de aer în zona ferestrelor, alege geamuri termopan cu 3 foi de sticlă, special concepute pentru termopane premium, cu control termic și solar.

Te vei bucura de o atmosferă plăcută în toate încăperile și vei avea mai multă liniște, deoarece zgomotele din stradă sau de la vecini vor fi mult reduse datorită pachetului cu 3 rânduri de sticlă de la geamuri tripan.

Tipurile de sticlă utilizate pentru ferestrele termopan

Cele mai citite articole

Este important ca ferestrele tale să aibă 3 foi de sticlă, dar trebuie să le și alegi pe cele potrivite: optează pentru sticlă de tip Low-E la interior și sticlă cu control solar 4 seasons la exterior. 

Astfel vei avea răcoare pe timpul verii și căldură suficientă în anotimpul rece. Nu vei mai simți trecerea dintre sezoane, în primăverile capricioase și toamnele cu ploi reci. Ferestrele tale îți vor asigura temperatura ideală și lumina perfectă pe toată durata anului.

Sistemele de feronerie pentru siguranță și aerisire controlată 

Alege ferestre premium cu feronerie de calitate, ca să le manevrezi ușor, indiferent de dimensiunile pe care le au. La achiziționarea lor verifică să fie echipate cu sisteme eficiente de deschidere și închidere, să aibă mânere securizate și mânere cu cheiță, ca să controlezi accesul din interior. Dotările antiefracție sunt foarte importante pentru siguranța locuinței, așa că reprezintă un criteriu de alegere a ferestrelor pentru toate încăperile din casă. 

Tot la capitolul feronerie trebuie să verifici dacă ferestrele pe care vrei să le cumperi îți oferă posibilitatea de aerisire controlată a camerelor. Este necesar să aibă feronerie din oțel și opțiuni de deschidere în 4 trepte, prin microventilație sau pe 6 mm în plan paralel, pe toate laturile ferestrei.

Certificările de calitate din partea instituțiilor internaționale

Ca să ai certitudinea că alegi cele mai bune ferestre termopan pentru locuința ta, solicită furnizorilor certificări de calitate pentru modelele pe care le comercializează. Astfel vei beneficia de ferestre la nivel european, care îndeplinesc toate standardele de calitate și siguranță. 

Ia în considerare aceste criterii atunci când alegi ferestrele termopan și te vei bucura de mai multă lumină naturală, confort sporit, o termoizolație mai bună, protecție și siguranță  pentru întreaga familie. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE