Cum alegi perechea potrivită de cercei pentru fetițe: 4 sfaturi

Autor: Ziarul Top

Eleganța este un atuu pe care îl putem insufla fetițelor încă de la vârste fragede. De aceea, alegerea cu atenție a bijuteriilor pe care dorim să le oferim acestora este foarte importantă. Siguranța este un alt criteriu în funcție de care putem alege cele mai potrivite podoabe pentru copii. 

Deseori, cerceii reprezintă primele accesorii din colecția unei fete, deoarece sunt purtați chiar din perioda în care acestea abia au apărut pe lume. Nu de puține ori, ei se transformă în amintiri care se păstrează chiar și o viață întreagă, deci cu atât mai mult trebuie să îi alegem cu atenție. 

Iată câteva sfaturi care să te ajute să optezi pentru cerceii adecvați micuței tale!

  • Alege cercei de calitate 

Când vorbim despre bijuterii calitative, ne raportăm în special la materialul din care ele sunt confecționate. În cazul bijuteriilor pentru copii, cele mai indicate sunt accesoriile din aur sau argint, datorită proprietăților lor hipoalergice. 

Alege însă accesorii obținute din aur sau argint în forma lor pură și evită cerceii din metale prețioase în aliaj cu nichelul, deoarece pot provoca iritații locale și alergii, precum și alte efecte neplăcute pentru micuțele purtătoare de bijuterii. 

O alegere foarte bună în materie de accesorii pentru copii sunt cerceii din argint Sterling sau cei din aur de 14 sau 18 K. 

  • Ține cont de vârsta fetiței 

Copilăria are etapele ei, iar fetițele traversează diverse perioade de-a lungul dezvoltării lor. Astfel, pe măsură ce cresc, ele încep să își manifeste propriile preferințe vestimentare și își cultivă gusturile inclusiv în ceea ce privește accesoriile. În plus, nevoile fiecărui copil sunt diferite în funcție de vârstă. 

Cele mai citite articole

Așadar, sfatul nostru este să ții cont și de acest criteriu atunci când alegi cercei pentru fetițe. De exemplu, pentru un bebeluș, cei mai potriviți cercei sunt cei micuți, cu sistem de închidere facil, dar sigur. În plus, caută modele care să nu prezinte un pericol pentru micuța purtătoare. Sistemul de închidere cu tijă și filet este extrem de popular printre părinții fetițelor nou-născute și reprezintă o variantă cât se poate de sigură pentru copii.

În schimb, cerceii de bebeluși nu vor fi potriviți pentru o micuță domnișoară, deoarece lobul urechii crește. În acest caz, este necesar să te orientezi către acele modele de bijuterii confortabile, care să nu afecteze lobul aflat în formare. Evită cerceii masivi și grei și mizează în schimb pe modele ușoare, cu tortiță. 

  • Optează pentru un model atractiv de cercei 

O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinească o pereche de cercei pentru copii o reprezintă designul atractiv. Poți găsi online o mulțime de cercei din argint care vor încânta cu siguranță privirile fetițelor de toate vârstele. 

O idee inspirată este să îi creezi micuței tale o colecție diversificată de cercei, astfel încât ea să își poată alege bijuteriile în funcție de ținutele preferate. 

  • Acordă atenție detaliilor 

Cauți să oferi un cadou special unei fetițe dragi din viața ta? Acordă atenție tuturor detaliilor și gândește-te inclusiv la aspecte precum culoarea sa preferată atunci când alegi o pereche de cercei. 

De asemenea, piatra sa de naștere te poate conduce spre darul perfect. Astfel, pentru fetițele născute în mai, luna care tocmai se apropie, poți alege cercei cu smarald, piatra favorită a Cleopatrei. 

Culoarea părului sau a ochilor celei mici pot fi alte indicii prețioase în căutarea perechii ideale de cercei. 

Fie că vorbim despre bebeluși sau despre fetițele mai mari care își formează deja personalitatea, preferințele și stilul vestimentar, alegerea unor bijuterii calitative, sigure și estetice este extrem de importantă pentru dezvoltarea armonioasă a domnișoarelor cochete!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE