Cum să ai grijă de sănătatea pielii, părului și a unghiilor

Autor: Ziarul Top

Grija pentru piele, păr și unghii nu este importantă doar pentru aspect, ci și pentru sănătate. Un stil de viață echilibrat, o alimentație diversificată și alegerea produselor de îngrijire potrivite te ajută să menții cea mai bună stare de funcționare a organismului. Iată o serie de recomandări de care să ții cont. 

Alimentație echilibrată pentru piele, păr și unghii sănătoase

O alimentație sănătoasă și diversificată stă la baza pielii luminoase, părului strălucitor și unghiilor puternice. Când nu sunt absorbite suficiente substanțe nutritive din mâncare, alege suplimente pentru un aspect sănătos al pielii, părului și unghiilor. De asemenea, adoptă obiceiuri benefice, precum consumul moderat de alcool, renunțarea la fumat, practicarea unui sport și formarea unui program echilibrat de somn.

Alimente benefice pentru păr, piele și unghii

O componentă importantă din păr, piele și unghii este keratina, iar pentru sinteza acesteia îți sunt de folos alimentele bogate în proteine: vită, pui, pește și fructe de mare, lactate, fasole, linte și multe altele. În plus, antioxidanții limitează îmbătrânirea prematură a celulelor și contribuie la aspectul revitalizat și sănătos al pielii, părului și unghiilor. Adaugă în meniu: afine, coacăze, căpșuni, zmeură, avocado, spanac, ciocolată neagră etc.  

Ce trebuie să conțină suplimentele pentru păr, piele și unghii?

Suplimentele pot avea o listă complexă de substanțe benefice, în funcție de nevoile organismului tău. Fierul are un rol important în menținerea părului, pielii și unghiilor puternice, iar magneziul contribuie, printre altele, la sinteza keratinei și la regenerarea celulelor. 

Cele mai citite articole

Pentru creșterea sănătoasă a părului, pielii și unghiilor, optează pentru o formulă cu zinc. În același timp, suplimentele alimentare pot conține și alte minerale, peptide sau proteine, antioxidanți, precum coenzima Q10, beta-caroten, vitamina C și E, sau alte vitamine: biotină (B7), acid folic (B9), vitamina D ș.a. 

De ce este importantă hidratarea?

Prin deshidratare, pielea își pierde elasticitatea și luminozitatea, părul se deteriorează și unghiile sunt fragile. Consumă o cantitate suficientă de lichide, pentru a menține organismul sănătos: cel puțin 8 pahare cu apă în fiecare zi. Desigur, pe perioada verii sau când faci mișcare, ai nevoie de mai multe lichide.

Dermatocosmetice pentru piele, păr și unghii 

Dermatocosmeticele sunt produse pentru îngrijire cu substanțe active, care combat problemele speciale ale pielii, părului și unghiilor: deshidratare intensă, ten sensibil, iritat, acneic sau seboreic, piele afectată de razele ultraviolete, îmbătrânirea prematură a tenului, căderea părului, mătreață și scalp sensibil, păr deteriorat și fragil, unghii exfoliate etc.

Acordă atenție corpului tău și alege dermatocosmeticele în funcție de nevoile tale. Include în rutina de îngrijire produse care să te ajute să menții pielea, părul și unghiile sănătoase. Astfel, te vei bucura și de un aspect revitalizat și plăcut.

Formează-ți obiceiuri benefice atât pentru sănătatea pielii, părului și a unghiilor, cât și a întregului organism. Asigură aportul de substanțe nutritive și dintr-o alimentație diversificată, și din suplimente, dacă este cazul. Adoptă un stil de viață echilibrat, fără prea mulți factori stresanți și fără deprinderi care te afectează, precum fumatul.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE