De ce este atât de populară Antalya? Motive pentru a vizita bijuteria mediteraneană a Turciei

Autor: Ziarul Top

Recunoscută ca fiind una dintre cele mai populare destinaţii, Antalya este alegerea potrivită pentru o vacanţă, fie  în familie, fie o escapadă cu prietenii. Tot mai mulţi români aleg această destinaţie atât pentru preţurile accesibile cât şi pentru numeroasele staţiuni moderne. 

Popularitatea în creștere apare și în rândul cumpărătorilor străini de case. Antalya, a doua cea mai aglomerată piață a locuințelor din Turcia, atrage multe naționalități. Acestea sunt interesate de case de vacanță, locuințe permanente, proprietăți de închiriat și de investiții imobiliare înțelepte. Ce alte motive oferă Antalya turiştilor de a devenit atât de populară?

Ușor de ajuns

Aeroportul din Antalya este cel mai important centru turistic de turism aerian din Turcia. Oferă turiştilor posibilitatea de a ajunge rapid la cele mai renumite regiuni de stațiune. Cu oferte  last minute Antalya pe tot parcursul anului, turiştii se pot bucura de renumitele destinații de plajă turistică, Lara Beach și Konyaalti. 

Cel mai bun climat din Turcia

Antalya se bucura de un climat tipic mediteranean cu soare care străluceşte tot timpul anului: verile sunt calde şi uscate, dar adesea puţin temperate de briza mării, iernile sunt blânde şi umede.  Prin urmare, turiştii se pot bucura de Antalya din aprilie până în noiembrie. 

Cea mai bună destinație de plajă din Turcia

Cele mai citite articole

În analiza anuală a Trip Advisor a celor mai bune plaje din Turcia, Cleopatra, Konyaalti, Lara, Kaputas și Patara se clasează adesea în primele zece.  Pentru cei care visează o vacanţă lângă mare, Antalya le oferă multe orașe și sate din care pot să aleagă.

Cumpărături vibrante și farmecul vieţii de noapte

De asemenea, oferă cea mai bună viaţă de noapte și cele mai bune cumpărături din regiunea mediteraneană. Magazinele variază de la piețe tradiționale săptămânale – pentru a cumpăra fructe, legume, suveniruri, îmbrăcăminte, articole de uz casnic și multe altele – până la centre comerciale mari. La fel, viața de noapte variază de la liniște și seninătate până la ritm alert, întâlnit în barurile de pe terase, restaurantele de pe malul mării și cluburile mari de noapte, unde activează DJ celebri.

Vânătoarea de chilipiruri în Bazarul Antalya

În acest loc, turiştii îşi pot demonstra abilitățile de negociere. Într-adevăr, o excursie în Turcia va avea un sfârşit neplăcut, dacă nu se explorează unul dintre nenumăratele sale bazare colorate. Și acolo, turiştii trebuie să se impună cu multă pasiune pentru a încheia oferte bune.

Diversitate și ospitalitate

Motivul principal al popularității sale este diversitatea, deoarece Antalya excelează în orice. Această destinaţie se adresează oamenilor de toate vârstele din toate domeniile. Reprezintă destinația care corespunde oricărui ritm de viaţă. Ospitalitatea este înrădăcinată în cultura turcă, dar şi în industria hotelieră – există hoteluri premiate care apar în publicații de călătorie internaționale – aşadar, Antalya excelează în absolut tot.

Pentru a încheia ziua într-o notă înaltă, turiştii pot lua bilete la spectacolul Focul Anatoliei, care are loc la Gloria Aspendos Arena. Un spectacol fabulos cu până la 120 de dansatori care interpretează coregrafii tradiționale însoțite de muzică din Anatolia.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE