Germania si Franta vor prezenta un buget separat pentru zona euro in cadrul bugetului UE

Autor: Ziarul Top

Germania si Franta au convenit asupra unei propuneri de buget comun pentru statele membre ale zonei euro, in cadrul bugetului general al Uniunii Europene, arata un document al ministerelor de Finante de la Berlin si Paris, consultat de DPA.

Negociatorii de la Bruxelles s-au reunit, vineri, pentru redactarea bugetului Uniunii pe anul viitor.

Reuters a obtinut o informatie similara din surse din cadrul ministerului francez de Finante. Potrivit acestora, Franta si Germania vor stabili luni planurile pentru un buget limitat al zonei euro, care va viza deocamdata doar finantarea investitiilor.

Pentru a nu se confrunta cu opozitia altor state care au adoptat moneda unica europeana, initiatorii nu iau calcul propuneri mai controversate, cum ar fi sprijinul pentru tarile din zona euro care intampina dificultati economice.

DPA arata ca propunerea franco-germana are ca obiectiv reducerea diferentelor intre economiile celor 19 state din zona euro. Ideea unui buget comun al zonei incepand din 2021, in interiorul bugetului UE, a fost discutata si agreata in iunie de presedintele francez Emmanuel Macron si de cancelarul german Angela Merkel. Imediat, au aparut critici, in special din partea Olandei.

Cele mai citite articole

Guvernele care vor gestiona bugetul euro trebuie sa se puna de acord asupra contributiei fiecarei tari si sa propuna Comisiei Europene programe de investitii; acestea pot fi aprobate doar daca se respecta regulile fiscale ale Uniunii.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE