Incendii de vegetație în insula Evia din Grecia. Mai multe localități au fost evacuate / VIDEO

Autor: Ziarul Top

Incendii de vegetație în insula Evia din Grecia. Mai multe localități au fost evacuate / VIDEO

De Răzvan Mihalașcu,

Peste 200 de pompieri intervin cu șase elicoptere și șase aeronave pentru a stinge incendiile de vegetație care fac prăpăd în insula elenă Evia, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Croația și Italia au anunțat că vor trimite ajutoare, ca urmare a apelului lansat de către autoritățile din Grecia.

În centrul insulei Evia a fost instituită starea de urgență. Patru localități au fost evacuate ca măsură de precauție, au anunțat pompierii eleni.

Potrivit sursei citate, premierul grec Kyriakos Mitsotakis s-a întors dintr-o vizită oficială pentru a supraveghea intervenția autorităților.

Condiţiile de azi sunt extrem de dificile, îngrijorarea principală este protejarea vieţii oamenilor şi a proprietăţilor acestora.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei

Fumul degajat de incendiul de vegetație a ajuns și în zone ale Atenei, capitala Greciei, situată la aproape 110 kilometri distanță față de insulă.

Grecia se confruntă frecvent cu incendii de vegetaţie în timpul verii. În ultimele zile, pompierii au fost mobilizați să stingă peste 180 de incendii de vegetație izbucnite în mai multe regiuni ale Greciei.

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că riscul de producere a incendiilor de vegetație este ridicat în mai multe zone ale statului elen.

Citeşte şi:

Români blocați de mai multe zile pe insula elenă Samothraki, cuprinsă de incendii de vegetație | VIDEO

Cele mai citite articole

Incendiu puternic pe insula Evia, din Grecia. Sute de pompieri sunt în alertă

Minunile Caracalului: Ștampilele SRI și IGPR, pe afacerile domnului Țîrnă, paznic cu bicicletă și interpus al lui Remus Rădoi

Bouchard, glumă total neinspirată după victoria Biancăi Andreescu. Fanii i-au sărit în cap: „Uite cine vorbește. Abia poți să ..."

GSP.RO

Bouchard, glumă total neinspirată după victoria Biancăi Andreescu. Fanii i-au sărit în cap: „Uite cine vorbește. Abia poți să …”

Simona Gherghe nu se mai întoarce la 'Acces direct'. Unde va lucra din toamna asta

Unica.ro

Simona Gherghe nu se mai întoarce la ‘Acces direct’. Unde va lucra din toamna asta

Ce umilințe a îndurat vedeta de la noi, din partea soțului: "Începe să te mintă, să te abuzeze fizic, emoţional, poate chiar sexual, să te înşele..." Continuarea e dramatică

Viva.ro

Ce umilințe a îndurat vedeta de la noi, din partea soțului: „Începe să te mintă, să te abuzeze fizic, emoţional, poate chiar sexual, să te înşele…” Continuarea e dramatică

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE