Isarescu despre repatrierea aurului: Vom trimite pozitia BNR. Nu jucam la pacanele aurul Romaniei

Autor: Ziarul Top

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va avea o sedinta referitoare la repatrierea rezervei de aur, a anuntat, marti, guvernatorul Mugur Isarescu, care a avertizat, insa, ca „rezerva este rezerva, nu investitie”, iar BNR nu joaca la „pacanele” aurul Romaniei.

Luni, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care BNR este obligata sa aduca in tara aproape toata rezerva de aur tinuta in Londra, la Banca Angliei, initiat de presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, si de senatorul Serban Nicolae.

Marti, Isarescu a anuntat ca BNR va avea o sedinta speciala in acest sens.

„Vom avea o sedinta a Consiliului de Administratie. Vom trimite Parlamentului opinia bancii nationale referitoare la repatrierea aurului”, a anuntat Isarescu.

El a avertizat, insa, ca rolul rezervei de aur este acela de a reduce costurile de finantare.

„Rezerva este rezerva, nu reprezinta o investitie. Ideea ca rezerva trebuie sa-ti dea un castig este mai mult sau mai putin pe langa subiect. O pui deoparte pentru momente deosebite, pentru credibilitate. Rezervele reduc costurile de finantare si aduc mai multe avantaje. (…) Am mai spus asta, nu jucam la pacanele aurul Romaniei”, a spus Isarescu.

Cele mai citite articole

Liderul PSD Liviu Dragnea si senatorul PSD Serban Nicolae au depus, la sfarsitul lunii februarie, la Senat, pentru dezbatere in regim de urgenta, proiectul de modificare a Legii privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, prin care stabilesc aducerea in tara a rezervelor de aur ale BNR.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE