Liderii statelor G7, sprijin de 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Autor: Ziarul Top

Liderii organizației G7, formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, au fost de acord să aloce fonduri pentru salvarea Pădurii Amazoniene, precum și să realizeze un plan de reîmpădurire pe termen mediu. Acest plan va fi prezentat Organizației Națiunilor Unite în septembrie, a precizat o sursă apropiată Președinției Franței, citată de France 24.

Potrivit Mediafax, Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că Pădurea Amazoniană reprezintă „plămâni planetei”. Liderii G7 iau în calcul să ofere sprijin și statelor africane care sunt afectate de incendii de vegetație similare.

Emmanuel Macron a mai precizat că Donald Trump, președintele SUA, sprijină inițiativa ce vizează salvarea Pădurii Amazoniene, deși nu a participat la reuniunea de luni privind schimbările climatice.

Începând din luna ianuarie, Pădurea Amazoniană a fost afectată de peste 74.000 de incendii de vegetație. Este vorba despre o creștere de aproape 85 la sută a numărului de incendii față de 2018, arată datele Institutului Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Potrivit sursei citate, Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud şi găzduieşte aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine şi 30 – 50% din fauna şi flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 ţări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

foto: Hepta

Citeşte şi:

Cele mai citite articole

Emmanuel Macron, atac la președintele Braziliei după ce acesta a jignit-o pe Brigitte

Emmanuel Macron: Liderii din G7 au convenit să ajute „cât mai repede ţările lovite” de incendiile din Amazonia

Summitul G7 de la Biarritz. Macron mandatat să negocieze cu Iranul, Trump promite acord comercial cu Marea Britanie după Brexit

O mulțime de invitați la nunta fetei lui Gigi Becali! Motivul incredibil pentru care alți miri au fost nevoiți să schimbe data evenimentului

GSP.RO

O mulțime de invitați la nunta fetei lui Gigi Becali! Motivul incredibil pentru care alți miri au fost nevoiți să schimbe data evenimentului

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE