Liderul Hezbollah: „Atunci când sicriele cu soldaţi şi ofiţeri americani vor începe să sosească în SUA, Trump va înţelege”

Autor: Ziarul Top

De Andreea Radu,

„Pedeapsa justă, prezența americană în regiune. Bazele militare americane, navele americane, fiecare ofiţer şi soldat din regiune și de pe pâmânturile noastre. Militarii americani sunt cei care l-au ucis (pe Soleimani) și ei sunt cei care vot plăti prețul”, a declarat duminică Nasrallah într-o intervenție televizată.

„Soleimani nu este doar o problemă iraniană, ci este axa rezistenței”, a mai spus liderul Hezbollahului libanez, adăugând că „Soleimani este națiunea musulmană”.

Hassan Nasrallah a mai cerut să nu fie atacați cetăţenii americani civili, întrucât ”bătălia, confruntarea, pedeapsa justă este pentru cei care au executat (operaţiunea) şi armata americană este cea care a înfăptuit crima şi asasinatul” generalului Soleimani şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, informează AFP, citat de Agerpres.

”Atunci când sicriele cu soldaţi şi ofiţeri americani (…) vor începe să sosească în SUA, Trump şi administraţia sa vor înţelege că au început să piardă regiunea”, mai susţine Nasrallah, el fiind de părere că atacul în care a fost ucis Soleimani vineri la Bagdad marchează o ”nouă etapă” pentru Orientul Mijlociu.

Duminică, deputații irakieni au adoptat o rezoluție prin care au solicitat ca trupele străine să părăsească țara.

Tot duminică, Hossein Dehghan, consilierul liderului suprem iranian, i-a răspuns, duminică, lui Donald Trump, care a declarat că SUA vizează atacarea a 52 de obiective iraniene dacă Iranul va lovi personal sau ținte americane, avertizând că riposta Teheranului va fi una militară și va viza obiective militare.

Citeşte şi:

Lovitură de ultimă oră pentru SUA: Irakul a votat pentru expulzarea militarilor americani din ţară

Donald Trump, atacat dur de un oficial iranian: ”Este ca ISIS, ca Hitler. Un terorist la costum”

Donald Trump amenință: Dacă sunt atacate, SUA vor lovi 52 de obiective iraniene. Oficial de la Teheran: „Răspunsul va fi unul militar”

Liță Dumitru a avut cancer, apoi s-a mutat în SUA. Cum isi castiga existenta acolo la 70 de ani, unii clienti i-au facut plangere

GSP.RO

Liță Dumitru a avut cancer, apoi s-a mutat în SUA. Cum isi castiga existenta acolo la 70 de ani, unii clienti i-au facut plangere

Horoscop 05 ianuarie 2020. Taurii beneficiază de sprijinul celor din jur

HOROSCOP

Horoscop 05 ianuarie 2020. Taurii beneficiază de sprijinul celor din jur

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!